A Beyond Meat bejelentette, hogy 9,5 millió részvényt bocsátanak ki minimum 23 dolláros értékkel – amivel akár 1,5 milliárd dollárral is megnőhet a Beyond Meat értéke – írja a MarketWatch.

Korábbi tervekben 8,7 millió részvénykibocsátás, minimum 19 dolláros árral szerepelt. A kereskedés várhatóan csütörtökön indul a Nasdaq tőzsdén BYND jelzéssel.

Beyond Meat húsmentes hamburgereForrás:Beyond Meat

A tranzakcióból származó bevételeket a jelenlegi gyártási létesítmények kibővítésére és új piacok megnyitására, a kutatás és fejlesztés finanszírozására, valamint az eladások és a marketing növelésére fordítják majd – olvasható a cég nyilatkozatában.

A Beyond Meatet 2009-ben alapította Ethan Brown, aki a cég jelenlegi vezérigazgatója is, és növényi termékek felhasználásával húsmentes húst állít elő, ami állagra, színre és ízre is igen hasonlít a húsra.

Az állattartás az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának egyik fő okozója, miközben rengeteg földre, vízre és energiára is szükség van hozzá" – olvasható az alapító levelében, amit a tőzsdei nyitásra írt.

Beyond Meat húspogácsákForrás:Beyond Meat

A Beayond Meat termékeit ráadásul a húsoknál megszokott csomagolással látják el, azzal a céllal, hogy a húst kedvelők közül minél többen kipróbálják,

a cég kifejezetten nem reklámoz vegetáriánusoknak, akik az amerikai lakosság csupán öt százalékát teszik ki.

A húsmentes burgert jelenleg az Egyesült Államok mintegy 17 ezer üzletében lehet megvásárolni, és már Kanadában is elérhető.