Még soha ennyit nem költöttünk bútorra

2019.05.02. 14:02

2013 óta hatalmas ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom és a lakossági fogyasztás - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kifejtette: nagyobb értékű javakra is egyre többet tudnak fordítani a családok. A 11 ezer milliárd forint feletti kiskereskedelmi forgalomból csaknem 1500 milliárd forintot lakásfelszerelési dolgokra költöttek az emberek. A bútorvásárlás például majdnem megduplázódott. Ennek kapcsán a főtitkár hangsúlyozta: a családok otthonteremtési támogatása is egyértelműen "húzza" a kiskereskedelmet.

Forrás: Moneyish/Pottery Barn

Vámos György kitért arra is, hogy Magyarországon az elmúlt években nagy tempóban nőtt az online vásárlások értéke. Volt olyan év, amikor az előző évhez képest 40-50 százalékos volt a növekedés. A főtitkár szerint az online kereskedelem nyomán egyfajta átalakulás zajlik a kiskereskedelemben, a vásárlás szokásokban. Ezzel együtt úgy vélte, hogy a hagyományos boltok továbbra is népszerűek maradnak Magyarországon.