Pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket az Ezeréves Sólyomra

2019.05.03. 13:30

Pillanatok alatt elfogytak az előfoglalásban megvehető jegyek a Disney legújabb, nagy dobásnak szánt attrakciójára, a Star Wars: Galaxy's Edge nevű élményparkba, amely a kaliforniai Disneyland részeként épült, és a tervek szerint május 31-én nyílik meg.

A vállalat helyi idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor kezdte meg az előfoglalások értékesítését a nagy várakozás övezte új, Star Wars-tematikájú témaparkjába, és a jegyek kevesebb mint két óra alatt, 11 óra 45 percre mind elfogytak – számol be arról a Bloomberg.

A Disney, tartva az esetleges nagy tömeg jelentette biztonsági kockázatoktól, négyórás periódusokra engedte meg a jegyek vásárlását a nyitás napjától egyelőre június 23-ig, ezek az utolsó darabig gazdára leltek. Azoknak, akik jegyük mellé szálláslehetőséget is kerestek, a Disney szintén biztosította az elektronikus foglalás lehetőségét a parkhoz közeli, saját érdekeltségébe tartozó szállodákban. 

Óriási a várakozás az új témapark irántForrás: ©2015 Disney Enterprises, Inc./Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. For editorial news use only.

A filmsorozat rajongói közül sokan a közösségi média felületein lelkendeztek, ha sikerült foglalniuk a nyitás időszakra. Volt olyan diák is, aki Twitteren viccelődött azzal, hogy a Harvardra ugyan nem mehet, de ott lesz az első napon a cég új élményparkjában. 

A 14 hektáros témapark évtizedek óta az első új attrakció, amely megnyílik az eredeti Disneylanden belül.

A cég azt ígéri, a látogatók kipróbálhatják, milyen vezetni a Star Wars-filmek emblematikus űrhajóját, az Ezeréves Sólymot,

és egy űrbéli kantinban bantatejet és más különlegességeket rendelhetnek maguknak a filmek világából. Egy hasonló parkot a cég augusztusban tervez megnyitni Orlandóban, Florida államban.

A témapark látványtervén az emblematikus űrhajóForrás: ©2015 Disney Enterprises, Inc./Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. For editorial news use only.

Az eredeti Disneyland népszerűsége töretlen, olyannyira, hogy a cég nemrégiben a belépőjegyek árait is megemelhette, a látogatókat ez sem riasztotta el. Ahogy az Origo megírta, egyes vélekedések szerint a jegyárakat a cég azért merte megemelni, mert biztos a május végén megnyíló új filmes témapark sikerében is.