A hercegi pár az Instagrammon jelentette be az örömhírt. Azonban egy királyi sarj felnevelése nem olcsó, például György cambridge-i hercegé - a becslések szerint - legalább egymillió dollárba (289 millió forint) fog kerülni – írja a Business Insider.

Bár a királyi csecsemő születésének körülményeiről még nem sokat tudunk, ugyanakkor az azt megelőző eddigi költésekről annál többet.

Sussex hercege és hercegnéjeForrás: CrowdSpark/(c) copyright crowdspark.com/Fiona Mccarthy

A Vanity Fair magazin szerint

a hercegné babaváró bulija mintegy 200 ezer dollárba (57,8 millió forint) került, ami virágkötészeti oktatást, és egy Michelin-csillagos séf által készített süteménykóstolást is tartalmazott. A New York-i The Mark szállodában tartott eseményre egy egész lakosztályt béreltek 75 ezer dollárért (21,7 millió forint). Az egész eseményt Meghan Markle egyik legjobb barátja, a teniszező Serena Williams fizette.

A becslések szerint több mint 65 ezer dollárt (18,8 millió forint) költöttek a babaszoba kialakítására Frogmore Cottage-i otthonukban. Továbbá a pár mintegy 11 ezer dollártért (3,1 millió forint) vett igénybe akupunktúrás kezelést egy wellness központban, és felkerestek egy numerológust is.

Meghan MarkleForrás: AFP/Paul Ellis

Meghan legalább 500 ezer dollárt (144,7 millió forint) költött kismamaruhákra – állítja a Glamour –, mert a királyi család tagjai nem fogadhatnak el ingyenes ruhákat divatcégektől és tervezőktől.

A Daily Mail beszámolója alapján a hercegnő otthon szülte meg kisfiát egy szülésznő segítségével, akinek a díja 2 ezer és 6 ezer dollár (578 ezer és 1,7 millió forint) között mozog, továbbá egy dúla (nagy tapasztalattal rendelkező asszony, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt a szülés alatt) is segíthette a vajúdást. Az ő tiszteletdíja mintegy 1.700 dollár (félmillió forint) lehetett.

Továbbá a pár 14 dollárt (4 ezer forint) költött a baba születési anyakönyvi kivonatára.

A kisfiú mellé több nyelven beszélő dadát szeretnének majd fogadni. Bár még nem tudni, ki kapja majd ezt a feladatot, mindenesetre egy dadus akár 58 ezer dollárt (16,7 millió forint) is keres, de valószínűleg a királyi család ennél többet fog neki fizetni.