Újabb vezető márka bővíti magyarországi üzemét

2019.05.07. 19:28

A bólyi székhelyű, 100 százalékos magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat Bács-Kiskun
megyében, Kunszentmiklós településen kezdi meg legújabb gyáregységének kivitelezését. A
cég büszke rá, hogy a közel 2 milliárd forintból megvalósuló beruházás támogatja a régió
foglalkoztatásának fejlesztését és a modern, nagymértékben automatizált gyáregység segíti a
piaci igények kiszolgálását. 

A Terrán, amely Közép-Európa vezető tetőcserép márkája, bővíti gyártókapacitását és megkezdte a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második, közel 3000 négyzetméteres gyártóüzemének kivitelezését.

A magyar építőipar évről-évre növekszik, ezért nagy a kereslet az olyan cégekre, amelyek magas hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal bírnak – jelentette ki az ünnepélyes alapkőletételen Varga Mihály.

Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója a Terrán építőipari nagyvállalat kunszentmiklósi gyáregysége mellett megépülő új tetőcserépgyár szimbolikus alapkőletételénForrás: MTI/Bús Csaba

A pénzügyminiszter elmondta: a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. egy olyan vállalkozás a magyar gazdaságban, amely élenjáró technológiát alkalmazva nemcsak a hazai piacon állja meg a helyét, hanem külföldön is versenyképes.

Felkészülve a hazai és nemzetközi tetőcserép-piacokon várható további fellendülésre, az új épületbe automata gyártó gépsor kerül, amelynek köszönhetően a gyártókapacitás megduplázódik. Az automatizáltság szintjének növelésével tovább optimalizálható a maximum két műszakos munkavégzés.

Forrás: Magyar Távirati Iroda Zrt./Balaton József

A beruházással és a kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokkal új munkahelyeket teremtünk és még jobban képesek leszünk megfelelni a rohamosan fejlődő építőipar mennyiségi és minőségi elvárásainak - hangsúlyozta Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 261 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 20 munkahelyet teremt. A beruházás értéke megközelítőleg 2 milliárd forint, amiből az állami támogatás meghaladja a 483 millió forintot.