Lagom: látszólag ingyenes termékek az IKEA-tól

2019.05.08. 19:33

Az Ikea brit részlegének új gyűjteménye, a Lagom Collection számos ingyenes „terméket" tartalmaz, ezek azonban nem kaphatók az áruházban. Helyette arra hívja fel vásárlói figyelmét a cég, hogy ne vásároljanak feleslegesen, ne szennyezzék a környezetet felesleges közlekedéssel, helyette nézzenek inkább körül az otthoni limlomok, kacatok közt, és ha tudják, a szükségleteiket ezek felhasználásával, esetleg köztük némi egyszerű barkácsolással elégítsék ki.

A feltöltött üres tégelyektől a konzervdobozokig és a saját rácsok készítéséig a gyűjtemény egy sor inspiráló ötletet és tippet tartalmaz, amelyek segítik az emberek életét, ráadásul még pénzbe se kerülnek.

A Lagom-filozófia annyit jelent, hogy „csak a megfelelő mennyiséget felhasználni".

A kollekció létrehozásához a Proximity London által kialakított integrált kampányban e-maileket és közösségi médiaelemeket használtak.

A Lagom kollekció egyik darabja - otthon mi is elkészíthetjükForrás: Ikea

John Treacy, a Proximity London kreatív igazgatója szerint, amennyiben be szeretnék vonni a fogyasztókat a fenntarthatóságba, akkor el kell érni, hogy a viselkedésük megváltozzon. A „Lagom" gyűjteménnyel ezért az Ikea nem értékesít semmit, sokkal inkább inspirál.

A cikk forrása és további képek a Lagom gyűjteményből: Thedrum.com
További képes Lagom ötletek az IKEA angol honlapján: Ikea.com