Lagom: látszólag ingyenes termékek az IKEA-tól

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA az első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az Ikea brit részlegének új gyűjteménye, a Lagom Collection számos ingyenes „terméket" tartalmaz, ezek azonban nem kaphatók az áruházban. Helyette arra hívja fel vásárlói figyelmét a cég, hogy ne vásároljanak feleslegesen, ne szennyezzék a környezetet felesleges közlekedéssel, helyette nézzenek inkább körül az otthoni limlomok, kacatok közt, és ha tudják, a szükségleteiket ezek felhasználásával, esetleg köztük némi egyszerű barkácsolással elégítsék ki.
Vágólapra másolva!

A feltöltött üres tégelyektől a konzervdobozokig és a saját rácsok készítéséig a gyűjtemény egy sor inspiráló ötletet és tippet tartalmaz, amelyek segítik az emberek életét, ráadásul még pénzbe se kerülnek.

A Lagom-filozófia annyit jelent, hogy „csak a megfelelő mennyiséget felhasználni".

A kollekció létrehozásához a Proximity London által kialakított integrált kampányban e-maileket és közösségi médiaelemeket használtak.

A Lagom kollekció egyik darabja - otthon mi is elkészíthetjük Forrás: Ikea

John Treacy, a Proximity London kreatív igazgatója szerint, amennyiben be szeretnék vonni a fogyasztókat a fenntarthatóságba, akkor el kell érni, hogy a viselkedésük megváltozzon. A „Lagom" gyűjteménnyel ezért az Ikea nem értékesít semmit, sokkal inkább inspirál.

A cikk forrása és további képek a Lagom gyűjteményből: Thedrum.com
További képes Lagom ötletek az IKEA angol honlapján: Ikea.com