Újabb üzletet nyitott a Media Markt

új online elektronikai áruházak Magyarországon, Media Markt, wwwégre
Vágólapra másolva!
Már a nyolcadik üzletét is megnyitotta a Media Markt áruházlánc a Tesco hipermarketein belül, miközben úgy tűnik, az előírások alapján a multinacionális partnerek nem járták végig az üzletnyitáshoz szükséges hatósági engedélyeztetési folyamat minden állomását — írja a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!

A Tesco áruházakban kialakított shop-in-shop üzleteink kapcsán a Tescóval, mint az ingatlanok tulajdonosával vállalatunk folyamatos kapcsolatban van. Szakértőink álláspontja szerint a szóban forgó shop-in-shop rendszerű értékesítési terek kialakításához nem volt szükség rendeltetésmódosítási engedélyre

– közölte a napilap megkeresésére a Media Markt műszaki cikkeket értékesítő áruházlánc.

A Magyar Nemzet az üggyel kapcsolatban februárban megírta, hogy közigazgatási forrásaik szerint a Tesco és a Media Markt összefonódása során – amelynek keretében országosan kilenc Tesco hipermarket belső eladóterében értékesítés és raktározás céljából 400 négyzetméternél nagyobb területeket adnak bérbe a Media Marktnak – nem került a plázabizottság elé az üzletek átalakításának terve, holott arról a tavaly szigorított plázatörvény egyértelműen rendelkezik.

Forrás: Bielik István - Origo

Eszerint már nem csupán az új, 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi építmények felépítéséhez van szükség szigorú engedélyeztetésre, hanem az olyan áruház-átalakításokhoz is, amelyekhez egyébként nem szükséges külön építési engedély – korábban ugyanis ez volt a kiskapu a cégek számára a piaci terjeszkedéshez.

A szigorítás óta ha módosul egy nagyáruház vagy bevásárlóközpont alaprajzi elrendezése, akkor az illetékes jegyzőn keresztül az építésügyi szakhatóságként eljáró Hajdú-Bihar megyei kormányhivatalhoz kell fordulni a plázatörvény alóli felmentés érdekében.

Ez azonban a két multicég a Gazdasági Versenyhivatal által januárban engedélyezett összefonódása során máig nem történt meg, miközben már országosan nyolc Tesco eladóterén belül nyílt úgynevezett „shop-in-shop", azaz bolt a boltban elrendezésű Media Markt üzlet.

Fotó: Origo

Ezeket a műszaki áruházlánc önálló hatáskörben, saját árukészlettel és alkalmazottakkal, a cégre jellemző piros-fekete-fehér színvilágú árusítóhellyel, ügyfélszolgálattal, raktárral és saját pénztárral működteti bérlőként, függetlenül a bérbeadó Tescótól.

A Tesco áruházlánc korábban azt közölte a Magyar Nemzettel, hogy a boltok nyitásához minden szükséges engedéllyel rendelkeznek az üzleti partnerek.