Egyre kevesebben akarnak a Facebooknál dolgozni

2019.05.17. 19:02

A Cambridge Analytica botránya óta folyamatos a média fókuszában lévő közösségi média vállalat nehezen toboroz új embereket csapatába, ami baljós jel a cég számára – állítja a Business Insider.

Csütörtökön a CNBC  írt, hogy a Szilícium-völgy óriásnak nehézségei vannak az új alkalmazottak toborzásával: a 2018 márciusban kirobbant botrány óta jóval többen utasítják vissza a cég állásajánlatait, mint korábban.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatójaForrás: AFP/Bertrand Guay

A Facebook vitatja a CNBC jelentését: a cég szóvivője, Anthony Harrison emailben azt írta, hogy a híroldal adatai nem tükrözik a valóságot.

A meg nem nevezett forrásokra hivatkozott adatok szerint a termékcsoport szoftvermérnök állásajánlatok elfogadási aránya 90-ről 50 százalékra esett vissza 2016 vége és 2019 eleje között. Eközben a felsőoktatási intézmények állásajánlatainak elfogadási aránya 85 százalékról 35 százalékra zuhant, később 55 százalékra emelkedett 2017 és 2018 között.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az adatokból kitűnik, hogy

a rangos techóriásnak nehezebb új tehetségeket magához csalogatni, ez pedig növelheti az ezzel járó költségeket, továbbá tükrözi a cég hírnevének jelentős romlását az elmúlt két évben.

Harrison levelében kiemelte, hogy a vállalat az év első negyedében 36 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, valamint az Indeed legjobb munkahelyeket felsoroló rangsorában az első helyen, míg a LinkedIn hasonló listájában a második helyen végzett, továbbá a Glassdoor a hetedik legjobb munkahelynek tartja a világon a céget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK