Nagy az érdeklődés a Magyar Falu Program iránt

GYOPÁROS Alpár Ádám; KÁSLER Miklós
Budapest, 2019. március 26. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) és Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar falu program újabb pályázatainak megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 26-án. Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Nagy az érdeklődés a Magyar Falu Program eddigi pályázatai iránt - számolt be a Miniszterelnökség a szombati közleményében. A Magyar Falu Program célja az 5000 lélekszám alatti települések fejlesztése és népességmegtartó erejének javítása, a kormány a programot 2019-ben 150 milliárd forinttal támogatja.
Vágólapra másolva!

A helyi egyházi közösségi terek fejlesztésére 949 egyházközösség, míg a nemzeti identitástudat erősítésére 1216 önkormányzat jelentkezett a Magyar Falu Program keretében februárban elsőként meghirdetett pályázatokra.

Budapest, 2019. március 26. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) és Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar Falu Program újabb pályázatainak megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 26-án. Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar Falu Program. MTI/Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

A két kiírás célja a vidéki településeken nagy számban megürült parókiák, plébániák, volt egyházi iskolaépületek, illetve működő, de korszerűtlen önkormányzati ingatlanok hasznosítása, élettel való megtöltése.

Összesen 23 millió forintot kaphat egy-egy helyi egyházközösség vagy önkormányzat. Az egyházi közösségi terek megújítására 7 milliárd, az önkormányzatiakra 6 milliárd forint áll rendelkezésre a programon belül.

Május 15-én lejárt a pályázatok benyújtási határideje, az értékelést a Magyar Államkincstár és a Miniszterelnökség közösen végzi.

Jelenleg három, az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó felhívásra lehet pályázni a Kincstár felületén keresztül, hamarosan pedig megjelenik az újabb, óvodákra vonatkozó kiírás is.

A Magyar Falu Program célja az 5000 lélekszám alatti települések fejlesztése és népességmegtartó erejének javítása, a kormány a programot 2019-ben 150 milliárd forinttal támogatja.