Új, több száz milliós befektetés a GB & Partnersnél

Vágólapra másolva!
A GB & Partners Zrt. ismét több százmillió forintot fektetett be egy divatipari tevékenységeket támogató szoftverek fejlesztését végző, új cégbe.
Vágólapra másolva!

2019. március 1-jén a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap több százmillió forintot fektetett be az Arkiv Group Zrt.-be, amiben tulajdonrészt is szerzett. Az Arkiv Group Zrt. két különálló, de egymásra szorosan épülő, a divatiparral kapcsolatos szoftvereket fejleszt és üzemeltet. A vállalat termékei a nemzetközi piacon egyedüliként kínálnak integrált, a teljes világot lefedni képes egyablakos online és offline e-commerce rendszert és nemzetközi piacteret a közepes és nagyméretű nemzetközi divatipari szereplők számára.

Az új fejlesztési projekt neve MONOTIK, melynek létjogosultságát az adja, hogy az értékesítési piacon jelenleg nincsen olyan, divatiparra specializált online kereskedelmi rendszer, mely kifejezetten igazodna a közepes méretű iparági szereplők működési sajátosságaihoz. A rendszer segítségével a divatipari szereplők valamennyi fő értékesítési csatornájának (nagy- és kiskereskedelem, online értékesítés) komplex, minden részletre kiterjedő működtetését ki tudják szolgálni, ráadásul sokkal olcsóbban, mint a divatipari mamutok saját, hasonló, de sok részletben eltérő funkcionalitású rendszerei.

Az ARKIV néven futó fejlesztési projekt luxus és feltörekvő divatmárkák kifutó készleteinek online értékesítési helye lesz. A platform szezonfüggetlen, előzetes szelektálást követően a termékeket egy új kombináció összeállításával újrafotózzák, majd az eredetinél valamivel alacsonyabb áron feltöltik a piactérre - azaz, ha vége a szezonnak, olcsóbban tudják adni. Mindez lehetővé teszi az egyes kollekciók életciklusának meghosszabbítását, az aktuális szezonon kívül is értékesítik a megfelelő és szezonon túl is aktuális designnal rendelkező termékeket, ami egyrészt több pénzt hoz egy-egy divatcég tulajdonosának, másrészt a kidobott ruhák nem szennyezik a környezetet. Arról már nem is beszélve, hogy a divatért rajongó vásárlók a luxus és feltörekvő divatmárkák ruhadarabjait sokkal jobb áron tudják beszerezni, mint azt valaha is gondolták volna.

A fejlesztés során az ARKIV szorosan együtt dolgozik Nanushka menedzsmentjével. Nanushka páratlan kapcsolatrendszere sokat segít majd az ARKIV-nak is. Az minden tekintetben lényeges, hogy magyarországi cégről van szó, annak minden helyismeretével és elkötelezettségével együtt.

A befektetéssel a GB & Partners - gazdasági kifejezéssel élve - jelentős mennyiségű magyar fejlesztési kapacitásból generál exportképes terméket, amely az ország nemzetgazdasági céljait nagyban szolgálja, ilyen cél például hogy versenyképesebbé tegyék a magyar cégeket a nemzetközi konkurenciával szemben, illetve hogy segítsék a vállalatok nemzetközi piacra lépését.