Az Amazon Go tizenkettedik kassza nélküli üzlete New Yorkban nyitott meg a hónap elején, és a korábbiakhoz képest több módosítást is eszközöltek benne – írja a Business Insider.

A kiskereskedelmi óriás kassza nélküli üzleteiben sorban állás nélkül lehet vásárolni, mivel

számtalan érzékelőt és kamerát helyeztek el az üzlethelyiségben, így a rendszer nyomon tudja követni, hogy ki mit vett, és azt a vásárló telefonjára letöltött applikáció révén távozáskor le is vonja.

IllusztrációForrás: Getty Images/David Ryder

A nemrég megnyitott új üzlet az eddigi legkisebb alapterületű – mindössze 120 négyzetméteres – és itt a vásárlóknak már van lehetőségük készpénzzel is fizetni.

Az üzletekben leginkább a készételek és italok fogynak. Cameron Janes, az Amazon üzleteinek alelnöke elmondta, hogy nagyon meglepő volt a rágcsálnivalók és készételek népszerűsége. A vásárlók bejönnek, leveszik a polcról, amit szeretnének és kisétálnak, úgy kezelik, mint egy automatát – tette hozzá az alelnök.

Korábban a cég a készszendvics-kínálat felét kivonta a forgalomból, de ennek hatására kevesebben is tértek be az üzletekbe, így visszatették őket a polcokra.