Újragondolta kassza nélküli boltját az Amazon Go

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: A woman walks past the Amazon Go grocery store at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Amazon Go tizenkettedik kassza nélküli üzlete New Yorkban nyitott meg a hónap elején, és a korábbiakhoz képest több módosítást is eszközöltek benne – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelmi óriás kassza nélküli üzleteiben sorban állás nélkül lehet vásárolni, mivel

számtalan érzékelőt és kamerát helyeztek el az üzlethelyiségben,

így a rendszer nyomon tudja követni, hogy ki mit vett, és azt a vásárló telefonjára letöltött applikáció révén távozáskor le is vonja.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Ryder

A nemrég megnyitott új üzlet az eddigi legkisebb alapterületű – mindössze 120 négyzetméteres – és itt a vásárlóknak már van lehetőségük készpénzzel is fizetni.

Az üzletekben leginkább a készételek és italok fogynak. Cameron Janes, az Amazon üzleteinek alelnöke elmondta, hogy nagyon meglepő volt a rágcsálnivalók és készételek népszerűsége.

– tette hozzá az alelnök.

Korábban a cég a készszendvics-kínálat felét kivonta a forgalomból, de ennek hatására kevesebben is tértek be az üzletekbe, így visszatették őket a polcokra.