Játékos módon fejlesztik a gyerekek pénzügyi tudatosságát

BankVelem PénzOkos Kupa, országos pénzügyi tudásverseny, Magyar Nemzeti Bank, 2019.05.20.
Vágólapra másolva!
A nemzetközi hátterű magyar Pénz7 rendezvénysorozat részeként, ötödik alkalommal rendezték meg a BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróbáját általános iskolás és felső tagozatos diákoknak. A verseny fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A tudáspróbán, amely 3 online fordulóból, egy megyei és egy regionális, valamint egy országos döntőből állt, 3 fős csapatok indulhattak.
Vágólapra másolva!
A Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium HoloBox Zrt. nevű csapata nyerte el idén a kupát Fotó: Mudra László - Origo

A Magyar Nemzet Bank épületében rendezett országos döntőn a 9 legjobb csapat neves zsűri előtt mérhette össze tudását a nagy értékű díjakért.

Idén a Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium HoloBox Zrt. nevű csapata szerezte meg a fődíjat,

amelynek minden tagja egy laptoppal gazdagodott, valamint iskolájuk és felkészítő tanáruk is értékes díjazásban részesült. A legtöbb csapatot regisztráló iskola alapítványát 100 000 forint támogatással díjazták.

Ötödik alkalommal renzeték meg a BankVelem PénzOkos Kupát Fotó: Mudra László - Origo

A több hónapon keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupán

országszerte több ezer általános iskolás-korú diák vett részt.

A döntőn nagyon jól teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg nehezebb, de játékos feladatokat is. Az első három csapat az egyéni ajándékok mellett az iskolájának is nyert támogatást, a döntő többi résztvevője pedig - minden diákot és tanárt beleértve - tárgyi ajándékot kapott.

Több ezer diák vett részt BankVelem PénzOkos Kupán országszerte Fotó: Mudra László - Origo

Az általános iskolásoknak szóló BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróba weboldalán több száz iskola csapata regisztrált.

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos Program keretében megvalósuló Pénziránytű-BankVelem Program a tudatos iskolák és diákok programja, amelynek keretein belül a szervezők játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt a pontokat akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg 1141 általános iskola közel 50 000 felhasználója regisztrált a programba. A PontVelem Okos Programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

A kérdéseket a Pénziránytű Alapítvány szakemberei dolgozták ki, akik idén először, a döntő versenyfeladataiba is beillesztették az Alapítvány legújabb Pénzügyi hősképző applikációjának játékait, amelyet a gyerekek örömmel fogadtak és teljesítettek.

BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny a Magyar Nemzeti Bank épületében 2019. május 20-án Fotó: Mudra László - Origo

A Pénziránytű Alapítvány számára kiemelten fontos a gyermekek pénzügyi tudatosságának és kultúrájának fejlesztése, ezért is támogatjuk a Pénziránytű-BankVelem Programot – mondta a díjkiosztón Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója, aki zsűritagként szintén részt vett a versenyen.

A BankVelem PénzOkos Kupa versenyt jövőre ismét megrendezik, addig a Pénziránytű-BankVelem Programon keresztül fejleszthetik a diákok pénzügyi ismereteiket.