Kiderült, hogy a magyarok hány százaléka tervez nyaralni idén

2019.05.21. 10:35

A hévízi NaturMed Hotel Carbona reprezentatív kutatást végeztetett, hogy kiderüljön, a magyarok hány százaléka szeretne nyaralni. A kutatás nemcsak ezt mutatja meg, hanem azt is, hogy ki hányszor és hová menne leginkább, és hogy mik az üdülő emberek fontos szempontjai egy-egy szálloda kiválasztásánál.

A kutatást a 18-59 éves korosztály körében végezték el. Ebből az derül ki, hogy

az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást.

A legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék), miközben 11 százalék azok aránya, akik sosem utaznak el kikapcsolódni egy kutatás szerint.

A legtöbben (39 százalék) évente egyszer mennek pihenni, de csaknem ugyanennyien (38 százalék) évente többször is. A válaszadók közel 6 százaléka négy-öt évente vagy ennél ritkábban üdül.

A Balaton továbbra is népszerű célpontForrás: Shutterstock/Mikadun

Az idei tervezett üdülés helyszínére vonatkozó kérdésre

  • 32 százalék kizárólag belföldi célpontot,
  • 26 százalék pedig csak külföldi úti célt jelölt meg,
  • 4 százalék mindkettőt.

Magyarországon a legkedveltebb régió a Balaton környéke 21 százalékkal, ezt követi Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl.

A felmérés kitért a belföldi szállodaválasztás fontos szempontjaira is. Ezek közül a válaszadók 51 százaléka a kirándulási lehetőségeket jelölte meg. A barátságos kiszolgálást a válaszadók 50 százaléka, a bőséges és egészséges ételkínálatot 41 százaléka sorolta ide, míg a többgenerációs programlehetőséget 36,4 százalék, a minőségi wellness-szolgáltatást 30,6 százalék és a szabadtéri élményfürdőt 26,8 százalék említette.