Újabb nagy dobás érkezik a mobiljátékoknál

Harry Potter: Wizards Unite
Vágólapra másolva!
A Pokémon Gohoz hasonló kiterjesztett valóság (AR) stílusú mobiljátékot fejleszt a Niantic, és bár bemutatódátum még nincs hozzá, sok elemző úgy véli, a Harry Potter világából merítő játék legalább akkora durranás lesz, mint 2016-os, hasonló technológiára építő elődje,
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go 2016 júliusi indulása óta közel egymilliárd letöltést, 600 millió telepítést, valamint 2,54 milliárd dollár (743,3 milliárd forint) bevételt eredményezett. Ráadásul mintegy 150 millióan használják a játékot azóta is.

Az utódja pedig hamarosan megérkezik, ami megpróbálja megismételni ezt a sikert.

A Harry Potter: Wizards Unite mobiljáték Forrás: Harry Potter: Wizards Unite

A 19 nyelven megjelenő Harry Potter: Wizards Unite már idén elérhetővé válik, és a játékosokat ráveszi arra, hogy felfedezzék környezetüket, miközben a Harry Potter filmekből és könyvekből ismert mágikus lényeket és szereplőket keresik.

– nyilatkozta Mike Quigley, a Niantic marketingigazgatója a CNBC-nek.

A Niantic kilenc évvel ezelőtt indult, akkor még Niantic Labs néven a Google szárnyai alatt, majd 2015-ben a Google támogatásával különálló cégként szerzett nevet magának. A legújabb játék egy közös fejlesztés az AT & T tulajdonú Warner Bros Interactive Entertainment vállalattal.

A Pokémon Go 2016 augusztusában érte el a legmagasabb bevételét: 200 millió dollárt (58,5 milliárd forint).

Idén áprilisban közel 65 millió dollárt (19 milliárd forint) költöttek el a játékosok, ami a Sensor Tower mobilkutató cég adatai szerint15 százalékkal több az előző évhez képest. Idén összesen 291 millió dollárt (85,1 milliárd forint) költöttek a játékosok, ami 29 százalékkal magasabb összeg a tavalyihoz képest.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A játékpiaci elemzők szerint a Harry Potter játék sikerének egyik akadálya, meglepő módon, épp a korábbi játék lehet. A siker attól függ, hogy a debütáló Harry Potter-játékban a gazdagabb játékmenet és a frissített technológia képes-e ellensúlyozni azt, hogy ennél a technológiánál a Pokémon Go megkerülhetetlen címmé vált az újszerű élményekre vágyó játékosok esetében – elemezte a helyzetet Carter Rogers a Nielsen Company fő elemzője.

– mondta Candice Mudrick, a Newzoo piacelemzője.

A Niantic jövőjének egyik legnagyobb mozgatórugója a kiterjesztett valóság növekedése a játékpiacon belül.

Carter Rogers szerint idén összesen 3,3 milliárd dollár (965,7 milliárd forint) bevételt fog generálni az AR alapú játékok.