Ausztráliába és Új-Zélandra is eljut majd a Richter fejlesztése

ÉPÜLET HÉTKÖZNAPI laboratórium munka közben nő SZEMÉLY
Debrecen, 2018. március 29. Laboratóriumi munkatárs a Richter Gedeon Nyrt. új debreceni molekuláris biológiai laboratóriumában az avatás napján, 2018. március 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is épített már ki közvetlen piaci jelenlétet. Egy új licenszerződés keretében egy innovatív terméke ezentúl Ausztráliába és Új-Zélandra is eljut majd.
Vágólapra másolva!

​A Richter és a Seqirus kizárólagos licenc szerződést írtak alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására. A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, a Seqirus törzskönyvezi és értékesíti a készítményt Ausztráliában és Új-Zélandon.

A cariprazine-t az ezredforduló előtt nem sokkal kezdték el kifejleszteni skizofrénia ellen, a fejlesztés 17 éven át zajlott.

A mostantól Ausztráliába és Új-Zélandra is elkerülő cariprazine gyógyszert közel két évtizeden át fejlesztették Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A skizofrénia egy súlyos és gyakran munkaképtelenséghez vezető krónikus mentális betegség, amely jellemzően a gondolkodás és az érzékelés zavaraival jár. Tipikusan a késő ifjúkorban vagy a korai felnőttkorban alakul ki és gyakran jelentős, élethosszig tartó hatással lesz a beteg személyes kapcsolataira és társadalmi helyzetére. A skizofrénia előfordulási gyakorisága világszerte mintegy 1 százalék az általános lakosság körében.