Így mentik az angolok a méheket

Veszélyben vannak a méhek - Ültess olyan virágokat, amikkel jövőt adsz az emberiségnek!
Vágólapra másolva!
A szigetországban terjed az a kezdeményezés, hogy a megszokott zöld pázsit helyett a kerttulajdonosok hagyják megnőni a füvet, ezzel együtt a vadvirágokat is, hogy így segítsék a méh-populáció növekedését – olvasható az Independent oldalán.
Vágólapra másolva!

A Plantlife vadvédelmi szervezet szerint a vadvirágokkal szegélyezett gyep jelentős nektárforrást jelent a méheknek és a lepkéknek.

A szervezet arra kéri a lakosságot, hogy ültessenek százszorszépet, pitypangot és további virágokat kertjükbe.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Közel 3 millió hektárnyi vadvirággal lett szegényebb Nagy-Britannia 1930 óta,

ezzel a rovarok elvesztették táplálékforrásuk jelentős részét. Egy fél hektáros terület 3 millió virágot is tartalmaz, amiből egyetlen nyári nap egy kilogramm nektárt készítenek a méhek, ez pedig 96 ezer rovarnak nyújt elegendő napi táplálékot– állítja a Plantlife.

Ezért a 15 millió brit kert egyre fontosabb táplálkozási hellyé válik a méhek számára, ám mivel a szigetországban a vágott zöld gyepet részesítik előnyben, ezért nem találnak élelmet.

Ezért indította el a szervezet a fűnyírásmentes májust, amikor a lakosságot arra kérik, hogy ne nyírják meg a gyepet, sőt, ültessenek inkább virágokat.

Illusztráció Forrás: pexels.com

Továbbá a kerttulajdonosokat arra kérik, hogy válasszanak véletlenszerűen egy egy négyzetméteres területet és számolják össze, mennyi virágot is találnak ott, ebből pedig meg lehet saccolni, hogy az adott kert mennyi nektár előállításához segítheti hozzá a méheket. A szervezet pedig összeveti az adatokat, hogy egy nemzeti nektártermő összesítést készítsenek.