Dél-budapesti eperkereskedőket ellenőriz a héten az adóhivatal

2019.05.27. 16:01

Az Adótraffipax oldal információi alapján az Origo összegyűjtötte a nagyobb adóellenőrzéseket a héten.

A NAV Dél-Budapesten május 27. és 31. között a budapesti piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken kiemelten ellenőrzik az eperkereskedőket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megyében május 27. és június 2. között Kalocsán kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, ezt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását. Emellett a revizorok kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket is, egész évben.

Baranya megyében próbavásárlásokra számíthatnak a kiskereskedők, a mozgóárusok, a piacokon és a közterületeken árusítók. A megye területén zajló építkezéseken továbbra is végeznek ellenőrzéseket a hivatal munkatársai.

Győr-Moson-Sopron megyében 2019. május 31-én pénteken fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

A piacosokat Dél-Budapesten, Bács-Kiskun, Baranya, Heves és Somogy megyében is ellenőrzi a héten az adóhivatalForrás: MTI/Balázs Attila

Heves megyében május 31-ig fokozottan ellenőrzik a zöldség-gyümölcs és virágkereskedőket, kiemelten vizsgálva a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megyében 2019. május 27. és 31. között fokozottan ellenőrzik a pékségeket és pékáruüzleteket, azon belül a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Somogy megyében a NAV ezen a héten az alábbi tevékenységi köröket ellenőrzi a megye egész területén: építőipari kivitelezési munkák, vendéglátóhelyek, szezonális gyümölcsöt árusítók. Szintén a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, az építkezéseken pedig foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

Vas megyében 2019. május 20. és június 2. között kiemelten ellenőrzik a szálláshely szolgáltatással foglalkozó adózókat, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálva.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre is lebontott információk is megtalálhatók.