Mégis nő a nyáron az autópályadíj a szerbiai sztrádákon, nem is kevéssel: majdnem ötven százalékkal drágul az utazás azoknak, akik Bulgária vagy Görögország felé veszik az irányt.

Nem hivatalos információk szerint július elsejétől drágul a tízes közlekedési folyosó autópályadíja, vagyis megkezdődik a néhány napja átadott Grdelicai-szorosnál lévő szakasz használatának megfizettetése - írta a vajdasági Szabad Magyar Szóra hivatkozva a Napi.hu.

A Doljevactól Presevóig utazók 420 dinárt fizetnek majd, azoknak akik Belgrádból utaznak Presevóig, 1430 dinárba (4000 forint) kerül majd az úthasználat. A jelenlegi ár 1090 dinár. Azoknak, akik Szabadkáról indulnak, további 560 dinárt kell fizetniük egy irányba.

Aki megteheti, az csütörtökön már akár bikinire is vetkőzhet (illusztráció).Forrás: Thinkstock

A Grdelicai-szoros néhány nappal ezelőtti megnyitóján az illetékesek még azt mondták, hogy egyelőre nem várható drágulás, mert erről előbb az autópálya-üzemeltető vállalat felügyelőbizottsága, majd végül a kormány hoz döntést. A nem hivatalos információk szerint viszont július 1-jéig kiépítik a fizetőkaput.

A tízes közlekedési folyosó déli szakaszán négy fizetőkapu létesül: Grdelicanal, Predejanenál, Vladicin Hannál és Vranjenál. Augusztus végéig megnyílik a közlekedési folyosó keleti szakasza is Bulgária irányába, a következő hónapban pedig az Obrenovac és Cacak közötti autópálya szakaszon is lehet majd autózni.