Jeff Bezos volt felesége vagyona felét jótékonykodásra költi

2019.05.29. 12:51

Jeff és MacKenzie Bezos januárban jelentette be, hogy beadták a válópert, és alig egy hónappal a bírósági döntés után, MacKenzie vagyonából már milliárdokat ajánlott fel jótékonyságra – írja az Independent.

A most 49 éves MacKenzie Bezos bejelentette, hogy csatlakozik a Giving Pledge kezdeményezéshez – amit 2010-ben alapított Warren Buffet, Bill és Melinda Gates – és vagyonának felét eladományozza.

Jeff és MacKenzie BezosForrás: AFP/Jorg Carstensen

MacKenzie levélben tette közzé döntését, amiben arra ösztönzi a világ milliárdosait, hogy többet jótékonykodjanak.

Aránytalanul nagy vagyonom van, amit meg kell osztani" – írja levelében, ahol kifejti, átgondoltan és körültekintően fog jótékonykodni.

A Giving Pledge-t alapítása óta több mint 200 neves személy, illetve család írta alá, többek között a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg és az Airbnb társalapítója, Brian Chesky is, lényege, hogy az aláírók vállalják, hogy vagyonuk tetemes részét jótékonyságra költik.

Jeff Bezos és MacKenzie BezosForrás: FilmMagic/2018 Taylor Hill/Taylor Hill

A Bloomberg milliárdosokat összegyűjtő indexe szerint MacKenzie mintegy 36,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ezzel a negyedik leggazdagabb nő, valamint a 22. leggazdagabb ember a világon. Volt férje személyes vagyona 114 milliárd dollár.

A Twitteren az Amazon alapítója dicsérte ex-felesége döntését.

MacKenzie mellett további 19 személy is csatlakozott a kezdeményezéshez: Paul Sciarra, a Pinterest társalapítója és Brian Acton, a WhatsApp társalapítója.

Warrenn Buffet köszöntő nyilatkozatában kiemelte, hogy a csoport nagylelkűsége tükrözi azt az inspirációt, amit dolgozó emberek millióitól kapnak, ezzel pedig jobb világot tudnak teremteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK