Az NKM Mobilitás Kft. 33 e-töltő telepítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-vel – írja Origóhoz eljuttatott közleményében az NKM.

A töltőket a villanyautós vásárlók hamarosan országszerte 17 áruháznál tudják majd igénybe venni.

IllusztrációForrás: Origo

Az NKM e-mobilitással és CNG szolgáltatással foglalkozó társasága, a Mobiliti, az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve, kulcsrakész projektek keretében töltőtelepítést, üzemeltetést, karbantartást, valamint operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára. A cég az elmúlt másfél évben a hazai elektromos autó infrastruktúra piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált, immáron több mint 150 töltési ponttal biztosítva a környezetbarát közlekedés elterjedését.

A SPAR áruházak részére telepítendő elektromos töltőberendezések dupla Type2-es AC csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek.

IllusztrációForrás: Origo

Az elsőt már június első hetében telepítik, ezt követően az NKM folyamatosan helyezi üzembe a további töltőállomásokat.

A SPAR áruházak töltőinek használata kezdetben ingyenes lesz, a töltés a kábel csatlakoztatása után automatikusan elindul.

A Mobiliti egyéb töltőállomásain mára már mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltésindítás. Ez a funkció már csak a Mobiliti NKM Töltőpont applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltésindítás is elérhető. A vállalat 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatával országszerte biztosítja a magas szintű szolgáltatást ügyfelei részére.