Piaci és alkalmi árusokat ellenőriz a NAV

gyümölcs nő vásárol kosár Egyél, igyál úgy, hogy közben a környezetre, az éghajlatváltozásra is figyelsz
Vágólapra másolva!
Több megyében az idénygyümölcsöt árusítók, piacosok számíthatnak fokozottabb adóellenőrzésekre, de ezen a héten fesztiválon is megjelenik a NAV.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-Budapesten 2019. június 3. és 7. között fokozottan ellenőrzi a távol-keleti árukkal kereskedőket a piacokon és bevásárlóközpontokban. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megyében kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben a számla- és nyugtaadás, valamint az online pénztárgépek üzemeltetése tekintetében, illetve a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon is követik a bevételek alakulását.

Baranya megyében több településen ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, a vendéglátóhelyeket, a piacokon és közterületeken értékesítőket, a személyszállítókat, és ellenőrzésre kerülhet sor az építkezéseken is.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják, de ezen felül ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Szintén Baranyában a POSZT-on (Pécsi Országos Színházi Találkozó) és a Sétatér Fesztiválon is felbukkanhatnak a revizorok, akik az online pénztárgépes nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálhatják.

Békés megyében 2019. június 3. és 7. között a piacokon, közterületeken és a közutak mellett szezonálisgyümölcs-árusítókat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az áruk eredét vizsgálják.

A gyümölcsárusokat fokozottan ellenőrzi a héten az adóhivatal több megyében is Forrás: Shutterstock

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2019. június 6-án az ónodi országos kirakodóvásáron tart ellenőrzést az adóhivatal.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál egyaránt.

A NAV Fejér megyei adóellenőrei június első hetében a Velencei-tó partján vizsgálódnak számla- és nyugtaadás, a foglalkoztatás szabályszerűsége, az áruk eredete és az online pénztárgép megfelelő használata tekintetében.

Komárom-Esztergom megyében 2019. június 3. és 7 között fokozottan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. A revizorok kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megyében a piacokon, vásárcsarnokokban és ezek környékén működő vállalkozásokat ellenőrzik 2019. június 1. és 30. között. Főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Zala megyében 2019. június 3. és 7. között az eperárusokat ellenőrzik fokozottan az adóhivatal munkatársai. Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre lebontott információk is megtalálhatók.