Az itthon is ismert és népszerű televíziós vetélkedő, az "Áll az alku" amerikai változatában egy hölgynek egy egyszerű feladatot kellett volna végrehajtania ahhoz, hogy hazavihessen 532 ezer dollárt, azaz nagyjából 150 millió forintot.

A Barstool Sports hívta fel rá a figyelmet, hogy a "Deal or No Deal" egy régebbi adásában, amely az Áll az alku amerikai megfelelője, egy játékos kihagyhatatlan ajánlatot utasított vissza. A vetélkedőben szereplő nő már a játék elején is többször volt bizonytalan, rengeteg magas értékű bőröndöt nyitott ki, azonban rendíthetetlen volt és nem fogadta el a bank ajánlatait.

A játék későbbi szakaszában már csak tíz bőrönd maradt, amelyek közül három 1 millió dollárt, hét viszont kevesebb, mint 5 ezer dollárt rejtett. A bank ekkor 266 ezer dollárt ajánlott neki, amelyet ráadásul megduplázhatott volna, ha megcsókol egy békát, tehát 532 ezer dollárral, vagyis 150 millió forinttal távozhatott volna a stúdióból, de a nő visszautasította az ajánlatot.

A kép illusztrációForrás: AFP/Biosphoto/Olivier Digoit

Ezt követően azonnal kinyitott a három 1 milliós bőröndből kettőt, így a végén el kellett fogadnia a bank 116 ezer dolláros ajánlatát, tehát összességében 416 ezer dollárt, azaz 117 millió forintot hagyott az asztalon.

A hölgy állítása szerint az esküvőjét szerette volna finanszírozni a nyereményből, ezt viszont szerencséjére így is megteheti majd, hiszen a nyeremény az alku elutasítása ellenére is szép összeg.