Pünkösdkor látogatói csúcsot dönthetnek az üdülőhelyek

család élmény medence nyár csobbanás fürdő
Családi fürdős élmény
Vágólapra másolva!
Jelentősen megváltoztak a magyar lakosság nyaralási szokásai, ma már kevésbé jellemző a kéthetes pihenés, a többszöri néhánynapos üdülés váltotta fel a korábbi gyakorlatot - mondta Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Hírlapnak. Pünkösdkor rekordszámú látogató érkezhet az üdülőhelyekre.
Vágólapra másolva!

A főtitkár szerint a nyaralási szokások változásának jelentős szerepe volt abban, hogy idén a húsvéti hétvége kiemelkedő látogatói létszámot hozott a fürdőüzemeltető társaságok számára.

A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása óta ugyanis a húsvét akár négynapos pihenést is lehetővé tesz,

amit a korábbi szokásaihoz képest rövidebb üdülési időszakokra váltott lakosság jól ki tud használni. Balogh Zoltán úgy vélte,

ha a húsvétihoz hasonlóan kedvező lesz az időjárás, a szektor pünkösdkor is látogatói csúcsokat dönthet.

A fürdőkben pünkösdkor is rekord vendég érkezhet, amennyiben az időjárás is kegyes lesz Forrás: Shutterstock / Készítette: Africa Studio

A nagy turisztikai vonzerőt jelentő fürdők népszerűsége tovább nőtt az országba látogató külföldiek körében, de ugyanilyen markáns jelenség a magyar vendégkör bővülése is.

Ez utóbbit segíti a SZÉP kártya kedveltsége is.

Tavaly a társaságok árbevétele 9,1 százalékkal magasabb volt, mint 2017-ben, ezen belül a fürdőszolgáltatás árbevétele 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit.

A magyar fürdők egyre komplexebb szolgáltatással várják a látogatókat, de

igazán jelentős növekedést azon fürdők tudtak elérni, amelyek új szolgáltatásokat vezettek be.

Ma már szabadidős tevékenységként is látogatják a fürdőket. A fürdők időjárás-függősége azonban még mindig jelentős. Az időjárási kitettséget a fürdőüzemeltetők többletszolgáltatásokkal próbálják kiegyenlíteni.

A turizmus a magyar gazdaság nagyon fontos eleme, a bruttó hazai termékhez mintegy 10,7 százalékkal járul hozzá.