Óriási siker a szuperállampapír

befektetés, részvény, üzlet, tanácsadás
Érdemes több részre bontani a befektetéseket
Vágólapra másolva!
Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint bár csak hétfő reggel óta jegyezhető az új szuperállampapír, a MÁP+ konstrukció, de aznap délig már 20 milliárd forintot vettek belőle a befektetők, ami azt jelenti, hogy a meghirdetett 100 milliárd forintos keret 20 százaléka pár óra leforgása alatt elfogyott. Sokan attól tartanak, hogy nekik már nem jut a kimagasló kamatozású államkötvényekből. Az Államadósság Kezelő Központ azonban mindenkit megnyugtat, hogy lesz elegendő mennyiség ebből az állampapírból.
Vágólapra másolva!

A MÁP+ jegyzési időszaka péntekig tart, összesen 100 milliárd forintnyit lehet belőle jegyezni, és a hihetetlen érdeklődés láttán olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy idő előtt kimerülhet a keret. A kötvényeket kibocsátó

Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a megjelent hírekre reagálva mindenkit szeretne megnyugtatni, és arról tájékoztatja Facebook-oldalán az érdeklődőket, hogy a hetente beérkező vételi igények automatikusan teljesülnek, függetlenül az előzetesen meghirdetett mennyiségtől.

A Magyar Állampapír Plusz forgalmazóhelyei a következők: Magyar Államkincstár, CIB Bank, Concorde Befektetési Zrt., Equilor Befektetési Zrt., Erste Befektetési Zrt., Gránit Bank, K&H Bank, Magyar Takarékszövetkezeti Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank és az Unicredit Bank. Időközben bejelentették, hogy a Fundamenta is beszáll a konstrukció értékesítésébe.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az új lakossági állampapír 5 éves futamidő alatt folyamatosan emelkedő, magas hozamot kínál, az adómentes megtakarítási lehetőség átlátható és könnyen elérhető az érdeklődők számára, a befektetett összegnek nincs alsó határa.

Forrás: Cultura Creative/Copyright Andrew Brookes/Andrew Brookes

A MÁP+ esetében a kamat mértéke az első félévben évi 3,5, a második félévben évi 4 százalék, ezt követően minden évben 50 bázisponttal emelkedik a kamat, tehát a 2. évben évi 4,5, a 3. évben évi 5, a 4. évben évi 5,5, az 5. évben pedig évi 6 százalék jár a befektetésünk után. Ezzel az 5 éves futamidő alatt a papírral elérhető hozam 4,95 százalék. Kamatfizetés után a kapott kamat automatikusan újrabefektetésre kerül ugyanabba az állampapír-sorozatba, tehát nincs vele teendőnk.