Mutatjuk a 4 milliárd forintos Interspart!

interspar, tata, hipermarket, spar
Tatán nyílt meg a 34. magyarországi Interspar
Vágólapra másolva!
Az áruházlánc 34. magyarországi hipermarkete Tatán épült fel, 4,2 milliárd forintos beruházásként.
Vágólapra másolva!

Tata város és a SPAR Magyarország 2018 márciusában írta alá az építés szándéknyilatkozatát, és alig több mint egy esztendő elteltével megnyitotta kapuit a 4,2 milliárd forintos beruházás keretében megépült INTERSPAR - áll az áruházlánc közleményében. A hipermarket egyedülálló technológiával épült: az 5200 négyzetméteres áruház fa tetőszerkezete különleges újdonságnak számít, az üzletlánc magyarországi története során még soha nem épült hipermarket fa tetőszerkezettel.

Tovább folytatjuk a modernizációs programunkat, koncentrálunk az online kereskedelemre és egyes városokban új áruházak építésére is lehetőségünk nyílik 2019-ben, melyek közül kiemelkedik a tatai beruházás" – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Tatán nyílt meg a 34. magyarországi Interspar Forrás: all rights reserved/Molnarzsolt

A vállalat a változó fogyasztói elvárásoknak megfelelően bővítette több mint húszezer cikkből álló kínálatát, így az új tatai hipermarketben kiemelt helyre kerültek az egészségtudatos táplálkozást segítő, valamint a bio- és diabetikus élelmiszerek, illetőleg elérhető az áruházlánc saját márkás – kényelmi – termékeinek teljes választéka is. A gyorsabb bevásárlást önkiszolgáló kasszák segítik.

A tatai hipermarketben is helyet kapott a salátabár és a látványpékség, illetve egy új típusú vendégtérrel rendelkező "to Go" étterem.

Az áruház a volt Tatai Atlétikai Club pályája helyén épült.

Kivitelezése egyedi, ugyanis a vízszintes tartószerkezet, a gerendák és a födémpanelek is teljes egészében fából készültek. A külsőleg is esztétikus, környezetbarát anyaghasználat környezetkímélő belső technológiákkal egészült ki. A létesítménybe ózonbarát hűtőrendszert és hűtőajtókat, hatékony energiafelhasználású LED-világítást telepítettek. A komplexum ideális hőmérsékletéről padlóhűtés/fűtés gondoskodik. Az épület hűtési és fűtési hőigényéről a keletkező hulladékhő felhasználásán túl, hőszivattyús rendszer gondoskodik, földgáz felhasználása nélkül.

A közel nulla fosszilis energiaigényű ingatlan kiváló minőségű nyílászárókkal és hőszigeteléssel rendelkezik, illetve megújuló napenergia felhasználás is megjelenik: például napelemes térkőburkolat biztosítja az áramot a játszótéren elhelyezett telefontöltőkhöz.

Egy felvétel az áruházlánc csemegepultjáról Forrás: all rights reserved/Molnarzsolt

A látogatókat 450 férőhelyes, ingyenes parkoló fogadja elektromosautó-töltőállomásokkal, valamint a közeljövőben Tata Város Önkormányzatával együttműködésben, a térségben megjelenő kerékpárkölcsönző hálózatból is egy állomást a telken alakítanak majd ki. A hipermarket szomszédságában pedig egy modern játszóteret építettek a családos vásárlók számára.

Az áruház biztonságos megközelítését segíti elő, hogy a beruházás során kiszélesítették a Május 1. utat, kanyarodósávot alakítottak ki, áthelyezték és megnövelték a gyalogátkelőhelyet. Az autóforgalmat zöldnövény-sávval választották el, és sor került a forgalomirányító jelzőlámpák működésének összehangolására is.