Felvásárolják a patinás üdítőipari céget

víz, ásványvíz
Vágólapra másolva!
A Karlovarské minerální vody (KMV), Közép-Európa legnagyobb alkoholmentes italokat forgalmazó vállalata és a világ több mint 200 országában működő globális élelmiszer- és italgyártó cég, a PepsiCo Inc. megállapodott a szerb ásványvíz- és üdítőitalgyártó Knjaz Miloš részvényeinek közös vállalkozáson keresztül történő 100 százalékos felvásárlásában. A KMV hazánkban a Szentkirályi Magyarország vállalatcsoport résztulajdonosaként van jelen.
Vágólapra másolva!

A most bejelentett tranzakció magában foglalja a Knjaz Miloš gyártási eszközeinek értékesítését Szerbiában, valamint a jól ismert Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto és számos további márka átadását. A felvásárlás Szerbiában és Montenegróban az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására vár és előreláthatólag 2019 harmadik negyedévében zárul le.

A szerbiai aranđelovaci székhelyű, több mint 200 éves múltra visszatekintő Knjaz Miloš a szerb piac egyik legnagyobb ásványvíz-, üdítő- és energiaital-gyártója.

A PepsiCo és a KMV stabil üzleti kapcsolatokkal rendelkezik Közép-Európában. A KMV a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Bulgáriában a PepsiCo italok portfóliójának gyártója és forgalmazója, valamint Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon a PepsiCo snack portfólió forgalmazója.

Forrás: Shutterstock

- mondta el Christophe Guille, a DACHPepsiCo GM Közép-Európáért és Balkánért felelős elnökhelyettese.

A KMV Csoport folytatja az elmúlt időszakban megkezdett felvásárlásokat kontinensünkön. 2008 óta 100 százalékos tulajdonosa az osztrák Walduelle Kobersdorf vállalatnak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

2015-ben a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Leventével létrehozott közös vállalat tulajdonába került a magyarországi palackozott ásványvíz két vezető gyártója, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A két üzletember 2018-ban felvásárolta a Pepsi termékek magyarországi gyártásával és forgalmazásával foglalkozó céget, idén pedig létrehozták hazánk meghatározó élelmiszeripari vállalatcsoportját, a Szentkirályi Magyarországot. 2017-ben a KMV Csoport megvásárolta a Quadrant Beverages JSC-t, a PepsiCo üdítőitalok hivatalos bolgár gyártóját, majd 2018-ban megszerezte a PepsiCo cseh és szlovák licenszeit és érdekeltségeit.