Szenzációs bejelentést tett a Randivonal

2019.06.08. 09:41

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiszáll az online társkereső bizniszből. Az osztrák Russmedia International ugyanis megvásárolta a legnagyobb hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe-ban birtokolt tulajdonrészét.

Az osztrák Russmedia International megvásárolta a Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának tulajdonában lévő Gran Private Equity többségi, 80 százalékos részesedését a Dating Central Europe Zrt.-ben - írja a Napi.hu. A tranzakció pontos értékét nem árulták el, de annyit elmondtak: Hernádi komoly nyereséggel szállt ki a cégből. A cégközlöny szerint öt évvel ezelőtt a Gran Private Equity 4,117 millió forint és 1,8 millió euró pénzbeli hozzájárulással szállt be a Dating Central Europe-ba.

Ez a cég működteti a Randivonal, a Viszony.hu, a Vagyok Neked, a Puncs.hu, a Melegrandi és a Szexrandi portálokat. A társaság vezetője, Weiler Péter továbbra is a cégcsoport élén marad, amely az elmúlt 5 év során megduplázott árbevételét a következő időszakban is a kétszeresére tervezi növelni. Tavaly a Dating Central Europe 524,3 millió forintos árbevétel mellett 127,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

Komoly növekedési potenciált látunk a Randivonalban és a cégcsoporthoz tartozó többi niche társkereső oldalban egyaránt - nyilatkozta Eugen B. Russ, a Russmedia International ügyvezetője.

Forrás: Shutterstock

A Randivonal alapítójával, Weiler Péterrel hiszünk a folyamatos növekedésben, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a cégcsoport a következő fejlődési szintre lépve a régió nemzetközileg is fajsúlyos szereplőjévé váljon. A Randivonalon kívül további akvizíciókat tervezünk a közép-kelet-európai régióban - fogalmazott a vásárló.

Az új többségi tulajdonosunkban megtaláltuk ideális partnerünket abban, hogy nemzetközi jelenlétünket erősíteni tudjuk, és társkereső platformjaink még több és több párnak segítsen egymásra találni weboldalainkon és mobilapplikációinkon keresztül - tette hozzá Weiler Péter, a Randivonal vezetője és társtulajdonosa. Ambiciózus terveink vannak, de úgy gondoljuk, hogy megfelelő partnert találtunk ahhoz, hogy meg is valósítsuk azokat - mondta Weiler, aki szerint a nemzetközi erősödés mellett továbbra is koncentrálnak a magyar piacra, hogy vezető helyüket megőrizzék az online társkereső szegmensben.