Az amerikai Walmart ősszel kezdi meg a legújabb házhozszállítási szolgáltatását, amelynek keretében nem csak az ajtóig viszi el az élelmiszereket és italokat, hanem még a hűtőbe is bepakolja azokat a futár.

Az InHome néven futó szolgáltatás segítségével a Walmart a már eddig is népszerű étel-házhozszállítását módosítja úgy, hogy a vevő akkor is megkapja a megrendelt termékeket, ha éppen nincs otthon.

A futár egy beléptetőrendszer segítségével tud majd bejutni a lakásba vagy házba, azt azonban a Walmart még nem árulta el, hogy pontosan milyen technológiát fognak használni. Nagy valószínűséggel az Amazonnál is alkalmazott okos zár megoldását fogják saját igényeikre szabni.

Nem mindenki enged be szívesen egy vadidegent az otthonába, ezért a Walmart a futárokat fejkamerákkal látja majd el, így az ügyfél a telefonja segítségével pontosan látni fogja, hogy a futár mit csinál a lakásában. Ideális esetben a Walmart munkatársa egyenesen a hűtőhöz megy, bepakolja a megrendelt termékeket, majd távozik.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az új szolgáltatás első körben három városban, a Missouri állambeli Kansas Cityben, Pennsylvania államban Pittsburghben és a floridai Vero Beach városában lesz elérhető. Azt még nem jelentette be a vállalat, hogy mennyibe fog kerülni az InHome házhozszállítás.

Az Amazon 2017-ben próbálkozott ezzel teljesen megegyező szolgáltatással, de egy év múlva beszüntették. A Walmart azonban hangsúlyozta, hogy az InHome dolgozóik különleges tréninget fognak kapni annak érdekében, hogy semmilyen kár ne keletkezzen az ügyfelek lakásában.