A Facebook egy új alkalmazást dob a piacra, amely Study néven fut majd, a segítségével pedig a vállalat minden eddiginél részletesebben tudja megfigyelni, hogy a különböző felhasználók milyen applikációkat használnak és milyen weboldalakon böngésznek. A vállalat azt ígéri, hogy azoknak, akik letöltik a Study applikációt, fizetni is fognak.

A Study alkalmazás már korábban is működött másik néven, akkor viszont kizárólag az iPhone felhasználó tinédzsereket célozta meg azzal a közösségi oldal.

A projektet a Facebook leállította, hiszen kisebb botrány alakult ki körülötte, mivel az Apple szabályzatát megkerülve gyűjtötték az adatokat. Úgy tűnik, ezúttal a Facebook inkább a felnőttekre fókuszál, mivel csak 18 éven felüliek regisztrálhatnak a Study alkalmazásán belül.

illusztrációForrás: AFP/Josh Edelson

Az iPhone felhasználó helyett ezúttal az Androidosok örülhetnek, csak erre a platformra érkezik az applikáció. A Facebook elmondása szerint, azért döntöttek az Android operációs rendszer mellett, mert sokkal nagyobb hozzáférést enged számukra a rendszer, mint az iOS.

A Study elindítása jól mutatta, hogy a Facebooknak továbbra sem tud eleget arról, hogyan és mire használják az emberek a telefonjukat. Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Indiában lesz elérhető az applikáció. A Facebook szóvivője elmondta, hogy minden felhasználót kompenzálnak, viszont arról nem beszélt, hogy mekkora összeggel. A pénz miatt a regisztrációhoz rendelkezni kell PayPal fiókkal is.