Meglepő helyen nyílik meg a legújabb Lidl áruház

Görögország válság, külvárosi Lidl üzletben, tartós élelmiszerek, rizs, a cukor, száraz tészta,
Görögország válság, külvárosi Lidl üzlet előtt,a lakosság tartós élelmiszerek vásárol. menőtt a risz, a cukor és a száraz tészta eladása. 2017.07.06.
Vágólapra másolva!
A Lidl folytatja magyarországi terjeszkedését. Eddig jobbára a külsőbb kerületeket választották helyszínként diszkontjaik számára, ezúttal azonban az Origo információi szerint a belváros szívében, a Ferenciek terén nyitnak új üzletet június 13-án.
Vágólapra másolva!

A vásárlók a helyszínt minden bizonnyal jól ismerik, hiszen

korábbi, más lánchoz tartozó szupermarketek helyén nyílik meg a német hard diszkontlánc legújabb egysége.


Lehet, hogy a Lidlnél egyfajta stratégiaváltás valósul meg, hiszen az utóbbi időben egyre inkább a belvárosban nyit új egységeket: a hetekben a Blaha Lujza téren is átadtak új üzletet, az egykori CBA helyén.

A Trade Magazin egyébként a hetekben tette közzé a hazai FMCG kiskereskedelmi láncok toplistáját, amely arról tanúskodik, hogy az elmúlt években a Lidl folyamatosan erősítette a pozícióját. Tavaly már a negyedik helyre jött fel a rangsorban, köszönhetően annak, hogy a 2017-es 450 milliárd forintos bruttó forgalommal szemben a múlt évben 549 milliárd forintot ért el.

Illusztráció Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Lidl az utóbbi időszakban nagyszabású áruház-korszerűsítési projektekbe fogott, amelyek során újjávarázsolják tíz évnél idősebb üzleteiket.

A diszkontlánc 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. A cég honlapján található információk szerint ma már országszerte mintegy kétszáz áruházat és 3 logisztikai központot (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) üzemeltetnek, illetve több mint 4 ezer dolgozót foglalkoztatnak.