Eldőlt, kivonul-e a Tesco Magyarországról

Tesco
Győr, 2017. szeptember 8. A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A társaság megtartotta éves közgyűlését, ahol befektetői oldalról merült fel a kérdés, a vállalat tervezi-e a kivonulást Közép-Európából. A régió feladása azt jelentené, hogy az áruházlánc magyarországi működése is megszűnne, vagy legalábbis jelentősen megváltozna.
Vágólapra másolva!

A közgyűlésen egy befektető arról érdeklődött, tervezi-e a vállalat a jelenlétet a közép-európai régióban 2020 decemberéig. A kérdésre John Allan, a társaság elnöke válaszolt.

Illusztráció Forrás: MTI/Krizsán Csaba

"Soha nem mondom, hogy soha, mert persze a dolgok változhatnak, de jelenleg nincsenek tervek sem arra nézve, hogy az igazgatótanács Közép-Európa elhagyásáról tárgyaljon" - idézi a Reuters a Tesco elnökét.

Allan azt is hozzátette, hogy ugyan a Tesco nehézségekkel küzd Lengyelországban, ahol üzleteket kényszerült bezárni, három másik régiós országban - Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában - vagy piacvezető, vagy meghatározó piaci szereplő, és további befektetéseket tervez.