Megnégyszerezte nyereségét a Díjnet

4 napos munkahét iparágak – galéria, Fiók- és számlakezelés
Fiók- és számlakezelés
Vágólapra másolva!
A független e-számlakezelési platformot működtető cég 176 millió forint adózott eredményt ért el a 2017-es 45,6 millió forint után. A kimagasló teljesítményt a felhasználók számának több mint tíz százalékos növekedése és a szolgáltatások bővítése is segítette.
Vágólapra másolva!

Tavaly már 30 szolgáltató háztartáshoz köthető számláit – közüzemi, telekommunikációs, biztosítási – lehetett befizetni a Díjneten keresztül. A társaság idén az e-számlafizetés népszerűségének és az új elektronikus fizetési megoldásoknak köszönhetően további bővülésre számít.

A cég közgyűlése által elfogadott beszámoló szerint az árbevétel is jelentősen nőtt 2018-ban. Míg egy évvel korábban 658,4 millió forint bevételt könyveltek el, addig tavaly már 844,9 millió forintot. Ez majdnem 30 százalékos bővülést jelent egy év alatt.

A közgyűlés arról döntött, hogy a társaság nem fizet osztalékot, a nyereséget az eredménytartalékba helyezi.

A felhasználók számának folyamatosan növekedése a jó eredményhez hozzájárult az is, hogy a már korábban regisztráltak is egyre nagyobb arányban fizetik a számláikat elektronikusan.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Emellett a fizetési felületen új típusú szolgáltatások jelentek meg tavaly – például adományozás, önkormányzati adók –, valamint újabb számlakibocsátók is csatlakoztak a Díjnet rendszeréhez – mondta Garamszegi Tamás vezérigazgató.

Tavaly 5,6 millió fizetési tranzakciót hajtottak végre a Díjneten keresztül, közel egymillióval többet, mint 2017-ben.

A tranzakciók összege 50 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 45,2 milliárdról. Az e-számlafizetési platform egyaránt kezeli országos és regionális szolgáltatók számláit, felhasználóinak száma megközelíti a 700 ezret.