Brad Pitt egy titkos projektbe fektette pénzét

Sztárok, akik a Nyilas jegyében születtek Brad Pitt
Vágólapra másolva!
Brad Pitt színész, Steve Jobs özvegye, Laurene Powell Jobs és Neil Woodford egy kevéssé ismert energetikai vállalat hidegfúziós projektjébe fektette pénzét – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az észak-karolinai Industrial Heat értéke 1 milliárd dollár, és olyan energiaforrás tervein dolgoznak, ami alacsony energiájú nukleáris reakcióval érhető el.

Brad Pitt Forrás: Getty Images

Hidegfúzió

A hidegfúzió egy hipotetikus magfúzió, mely szobahőmérsékleten vagy közel szobahőmérsékleten menne végbe szemben a meleg fúzióval, mely néhány millió fokon következik be. A hidegfúzió elméletét egyes laboratóriumi kísérletek alatt tapasztalt szokatlan nagy energia felszabadulás magyarázatára javasolták, de a tudományos közvélemény elvetette, mivel a vonatkozó kísérleteket nem tudták megismételni, és mivel nincs elfogadott elméleti modell a hidegfúzió magyarázatára.

A vállalat és annak befektetői remélik, hogy ezzel a tudományos projekttel környezetkárosító gázok és nukleáris hulladék nélkül termelhetnek energiát.

Bár

nincs nyilvános bizonyíték a cég tudományos munkáira,

a vállalat olyan befektetőket nyert meg magának, mint a filmsztár és a környezetvédelmi aktivista Brad Pitt, az Apple társalapítójának özvegye, Laurene Powell Jobs vagy az angol Neil Woodford, a Woodford Patient Capital Trust alapkezelő alapítóját.

Woodford jelenleg 113 millió dolláros részesedést, míg Laurene Powell Jobs 10 milliós részesedést birtokol az Industrial Heatből.

Ugyanakkor Brad Pitt nem az egyetlen híresség, aki nukleáris fúziós vállalatokba társul. Márciusban Jeff Bezos több millió dollárt fektetett be a General Fusion nevű startupba, ami kereskedelmi forgalomba akarja hozni a fúziós energiát.