Különleges védelemmel látják el a Combino villamosokat

2019.06.17. 11:32

Egy ismert hazai fejlesztésnek köszönhetően – a mozgólépcsők gumikorlátjai és a metrószerelvények után – immár a Combino villamosokon is megtalálható az a különleges felületvédelmi bevonat, ami igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban.

Felelős vállalatként arra törekszünk, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítsunk, ahol védve vannak a különféle kórokozóktól. A korábbiakban már sikerrel használt bevonat alkalmazásában a Resysten Hungary Kft. volt a BKV Zrt. partnere - írja a vállalat az Origóhoz eljuttatott közleményében.

Speciális védőréteggel látják el a Combino villamosokatForrás: MTI/Jászai Csaba

A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények is igazolták. Emellett a technológia számos hazai kórházban is sikeresen bizonyított a fertőzések visszaszorításában és a kézhigiénia elősegítésében.

A természetbarát bevonatrendszer molekuláris szinten épül be a felületbe, ezáltal akár egy éven keresztül is hatékony védőréteget tud képezni.

Az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához.

A továbbiakban is elkötelezettek vagyunk a különféle innovatív technológiák alkalmazásában, amelyek utasaink érdekét szolgálják - írja közleményében a társaság.