Különleges védelemmel látják el a Combino villamosokat

Hogyan lehet ennyire alacsony egy villamos alacsonypadlós
A BKK-BKV Combino villamosa elindult a Nyugati pályaudvar előtti megállójából Buda irányába a Nyugati téren. Háttérben a Nyugati pályaudvar épülete, amelynek terveit az osztrák August de Serres építész és az Eiffel-toronyról később világhírűvé vált párizsi Gustave Eiffel cége készítette. A Nyugati pályaudvar 1877. október 28. óta szolgálja a közösségi közlekedést.
Vágólapra másolva!
Egy ismert hazai fejlesztésnek köszönhetően – a mozgólépcsők gumikorlátjai és a metrószerelvények után – immár a Combino villamosokon is megtalálható az a különleges felületvédelmi bevonat, ami igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban.
Vágólapra másolva!

Felelős vállalatként arra törekszünk, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítsunk, ahol védve vannak a különféle kórokozóktól. A korábbiakban már sikerrel használt bevonat alkalmazásában a Resysten Hungary Kft. volt a BKV Zrt. partnere - írja a vállalat az Origóhoz eljuttatott közleményében.

Speciális védőréteggel látják el a Combino villamosokat Forrás: MTI/Jászai Csaba

A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények is igazolták. Emellett a technológia számos hazai kórházban is

sikeresen bizonyított a fertőzések visszaszorításában és a kézhigiénia elősegítésében.

A természetbarát bevonatrendszer molekuláris szinten épül be a felületbe, ezáltal akár egy éven keresztül is hatékony védőréteget tud képezni.

Az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához.

A továbbiakban is elkötelezettek vagyunk a különféle innovatív technológiák alkalmazásában, amelyek utasaink érdekét szolgálják - írja közleményében a társaság.