Lopott adatok felhasználása miatt büntették a KPMG-t

KPMG
Vágólapra másolva!
A KPMG elfogadta az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) által kiszabott 50 millió dolláros bírságot. A SEC szerint a vállalat lopott adatokat használt, de egyéb szabálytalanságokat és csalásokat is felfedeztek a vizsgálatok során.
Vágólapra másolva!

A bírság megfizetése mellett a KPMG beleegyezett, hogy egy független tanácsadót is alkalmazni fognak, aki segít majd rendbe tenni a dolgokat.

A most kiszabott 50 millió dolláros bírság az egyik legnagyobb a pénzügyi élet ezen területén.

Steven Peikin, az SEC munkatársa szerint nagyon komoly problémák voltak a világ egyik legnagyobb könyvvizsgálójánál, ezt pedig a büntetés mértéke is tükrözi. A KPMG szóvivője szerint a cég sokat tanult az elkövetett hibákból és azon lesznek, hogy pozitív változás induljon el a vállalati kultúrában.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A vizsgálat szintén fényt derített arra, hogy a KMPG dolgozók rendszeresen csaltak a belső vizsgák során. A dolgozók a vizsgakérdéseket és a válaszokat előre megkapták, volt arra is példa, hogy az eredményeket manipulálták.

Ezenfelül az SEC szerint egy volt magas beosztású KPMG dolgozó jogtalanul jutott hozzá bizalmas információkhoz és 2015 és 2017 között előre tudott minden vizsgálatról, amelyet a PCAOB (könyvvizsgálati felügyelet) tervezett ellenük.

A SEC bejlentette, hogy folytatják a vizsgálatot a KPMG-nél, de a vállalat partnereit is figyelni fogják az elkövetkező időben.