A Boeing 44 ezer új repülőgépet vizionál globálisan a következő 20 évre

All Nippon Airways ANA Boeing 787
10. All Nippon Airways
Vágólapra másolva!
A chicagói székhelyű repülőgépgyártó a párizsi légi szalon idején frissítette előrejelzését. Ebben az egy évvel korábbihoz képest 3 százalékkal, mintegy 2 ezer géppel nagyobb igényt vetített előre, a piac becsült értéke pedig 500 milliárd dollárral haladja meg az egy évvel korábbi becslést.
Vágólapra másolva!

A tanulmány szerint az új repülőgépek 44 százaléka a kiöregedő gépek cseréjét, a fennmaradó 56 százalék pedig a megnövekvő utasforgalom ellátását szolgálja. A Boeing azzal kalkulál, hogy

éves szinten a következő 20 évben az utasforgalom 4,2 százalékkal, az áruforgalom pedig 4,6 százalékkal bővül majd.

A Boeing előrejelzése szerint a következő 20 évben az utasszám évi 4,2 százalékkal bővül majd Forrás: Flickr/Marc Schieferdecker

Az új repülőgépek jelentős része keskenytörzsű lesz, 32 400 ilyen méretű gépre lát igényt az amerikai gyártó 3800 milliárd dollár értékben, a piac mozgatórugója pedig elsősorban az ázsia-óceániai diszkont légitársaságok lehetnek. Szélestörzsű gépből a Boeing várakozásai szerint 8340 kell 2038-ig 2600 milliárd dollár értékben.

A társaság ugyanakkor a repülőgépek eladásából származó bevételnél is nagyobb, 9100 milliárd dolláros árbevételt remél a szolgáltatások értékesítéséből.