Ausztráliát is teljesen ellepték a kínai turisták

2019.06.21. 13:04

Az ausztrál turisztikai intézet legfrissebb felmérése szerint mintegy 8,5 millió kínai turista látogatott az országba 2018 márciusától 2019 márciusáig, ezzel pedig az ázsiai országból érkező látogatók száma megelőzött minden máshonnan érkező turistát – írja az Asia Times honlapján.

A most közzétett adatokból kitűnik, hogy a turisták száma három százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, míg az általuk elköltött összeg 5 százalékkal 44,3 milliárd ausztrál dollárra emelkedett.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Kínából érkezők turisták száma 2,9 százalékkal 1,3 millióra növekedett, ráadásul az általuk elköltött összeg közel tíz százalékkal több, így 12 milliárd ausztrál dollárt hagynak a kontinensnyi országban az Ázsiából érkezők. Rajtuk kívül, a többi látogató 1,1 milliárd ausztrál dollár bevételt jelent az ország gazdaságának.

Eközben az Indiából érkező turisták száma is ugrásszerűen megnőtt: 14,6 százalékkal majdnem 342 ezerre növekedett, miközben tavalyelőtt 17 százalékos volt a bővülés az utazók számában.

IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

A kereskedelemért, idegenforgalomért és beruházásokért felelős miniszter elmondta: az adatok is azt bizonyítják, hogy

az ázsiai turistáknak szóló marketingkampány működik.

A turisták száma Franciaországból, Kanadából és Hollandiából több mint öt százalékkal emelkedett, eközben a Nagy-Britanniából érkezők száma négy százalékkal csökkent a jelentés szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK