Mesterséges intelligenciával szűri ki a tolvajokat a Walmart

2019.06.25. 07:07

Az amerikai szupermarket-lánc, a Walmart megerősítette, hogy kameráit mesterséges intelligencia segítségével a lopások észlelésére használja.

A kamerák képesek azonosítani,

ha az árucikkek egy bevásárló táskába kerülnek anélkül, hogy azt először beolvasnák egy pénztárnál, vagy önkiszolgáló terminálnál.  

A Walmart több mint 1000 üzletében használja ezt a technológiát, melyet az ír Everseen cég kínál számára, Missed Scan Detection néven, mely kifejezés itt arra utal, hogy a rendszer észleli, amennyiben a termék vonalkódját a vásárló nem olvasta le.

A Walmart mesterséges intelligenciával, kamera segítségével szűri ki a tolvajokat- az üzletlánc szerint hatásos ez az új védekezés, mert csökkentek az ebből eredő veszteségekForrás: Walmart

A kamerák inkább az árucikkeket figyelik, mint az embereket. Ha egy árucikket egy bevásárlótáskába helyeznek, mielőtt a pénztárnál beszkennelték volna, a rendszer segítségül hívhat egy alkalmazottat.

A kereskedő cég szerint a lopásból vagy hibából eredő termékek miatti veszteség csökkent a technológia bevezetése óta.

A BBC megkérdezett más üzletláncokat is, így a Walmart tulajdonában lévő Asdát és az Egyesült Királyságban jelen lévő Sainsbury-t, de mindketten azt mondták a BBC-nek, hogy nem használnak képfelismerő kamerákat az üzleteikben, a Tesco pedig még nem válaszolt a kérdésére.

Forrás: BBC.com