Nagy átalakításba fog a Lufthansa-csoport

2019.06.24. 19:11

Új stratégia szerint folytatja az Eurowings diszkont légitársaság, valamint a Brussels Airlines fejlesztését a tulajdonos Lufthansa-csoport, amely emellett újabb kiadácsökkentést jelentett be minden légitársaságánál.

A légitársaság honlapján közölte, hogy az új stratégia részeként az Eurowings kizárólag az Európán belüli, úgynevezett point-to-point járatokat üzemelteti, most meglévő hosszútávú járatait a Lufthansa-csoport hálózatos légitársaságai veszik majd át.

Az Eurowings egyik A330-as gépe a kölni repülőtérenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Ezzel egyidejűleg az Eurowings kivezeti a flottából az Air Berlintől megörökölt Boeing 737-eseket és Bombardier Q400-asokat, és csak az Airbus A320-as családba tartozó típusokkal fog repülni.

Mindezek mellett további 15 százalékos költségcsökkentés várható a cégnél 2022-re.

A Lufthansa-csoport a Brussels Airlines stratégiáját is átgondolta:korábbi szándékaival ellentétben már nem a Eurowingsbe integrálásra, hanem a hálózatos légitársaságokkal való szorosabb együttműködésre koncentrálnak.

Részleteket a cég a harmadik negyedévben tesz közzé.

Emellett a társaságnál is számítani lehet további 1-2 százalékos költségcsökkentésre, illetve az értékesítési rendszer modernizálására is.

A német légitársasági csoport egyúttal döntött arról is, hogy a fenntarthatóság miatt a jövőben a nyereség 20-40 százalékát fogja osztalékként kifizetni.