A Magyar Közlönyben megjelent a vonatkozó rendelet, melyből kiderül, melyek lesznek a hosszú hétvégék 2020-ban. Jövőre a karácsonyon és a húsvéton kívül csak augusztus 20-a körül lesz négynapos hétvége. Ugyanakkor emiatt csak két olyan szombati munkanap lesz, amikor le kell dolgoznunk a szabadnapokat.

A Munka törvénykönyve alapján minden évben a pénzügyminiszter határozza meg a munkaszüneti napok körüli munkarendet. 

A pénzügyi tárca vezetője által kiadott rendelet szerint 2020-ban, jövőre, augusztus 21. péntek, valamint december 24. csütörtök lesz pihenőnap. Ez azt jelenti, hogy e dátumok körül négynapos hétvégék lesznek, ezeket a pihenőnapokat augusztus 29-én, illetve december 12-én fogjuk ledolgozni, ez lesz a két szombati munkanap.

Forrás: Sárvárfürdő.hu

Még egy négynapos hétvége lesz a jövő évben, méghozzá a nagypéntek és a húsvéthétfő miatt az április 10-13. közötti napokban sem kell majd dolgozni a hagyományos munkarendben dolgozóknak.

A rendelet alapján, így alakulnak az ünnepek körüli pihenőnapok:

Munkaszüneti napok és ünnepek 2020-ban

      Dátum   Megnevezés Milyen napra esik?
   Január 1.       újév         szerda
  Március 15. nemzeti ünnep       vasárnap
   Április 10.   nagypéntek        péntek
   Április 13.      húsvét         hétfő
    Május 1. nemzeti ünnep        péntek
   Június 1.     pünkösd         hétfő
Augusztus 20. nemzeti ünnep      csütörtök
Augusztus 21.    pihenőnap        péntek
 Október 23. nemzeti ünnep        péntek
 November 1. mindenszentek      vasárnap
December 24.    pihenőnap      csütörtök
December 25.    karácsony        péntek

Háromnapos hétvégék természetesen lesznek még, hiszen a pünkösd minden évben hétfőre is esik, május elseje és október 23-a pedig péntek lesz 2020-ban. Ezekben az esetekben az ünnepnap miatt lesznek háromnaposak a hétvégék.

A nemzeti ünnepek közül március 15-e vasárnapra esik, ekkor tehát nem számíthatunk plusz szabadnapra. Emellett november elseje szintén vasárnap lesz jövőre.