Az amerikai Airbnb új weboldalán főképpen az Egyesült Államokban, Európában, valamint a Karib-térségben található luxus otthonok érhetőek el szálláshelyként – írja a CNBC.

A szálláshelyeket közvetítő online piactér új platformján, az Airbnb Luxe-on kastélyt, tengerparti villát, magánszigetet, de még egy egész falut is ki lehet bérelni.

illusztrációForrás: campinginparks.eu / Kamp Medora Orbis

Olaszországban például a Buonconvento nevű középkori falut is kiadó, maximum 44 vendég számára. Éjszakánként 23 ezer dollárba (6,5 millió forint) kerül, míg a Mexikóban található Punta Mitán álló tengerparti villa ára éjszakánként 60 ezer dollár (17 millió forint), de csak nyolc embernek nyújt szállást.

A luxusingatlanokat kínáló platformon mintegy 2 ezer ingatlan található, áraik átlagosan 2 ezer dollár (570 ezer forint) körül mozognak éjszakánként.

A cég elmondása alapján, minden ingatlan szigorú értékelésen megy keresztül – több mint 300 kritériumnak kellett megfelelniük ahhoz, hogy kiadóként megjelenhessenek a portálon.

IllusztrációForrás: Beach Enclave Turks and Caicos/Facebook

Az ingatlanok leírásán kívül a környezet és a különleges szolgáltatások – mint például a séf, a sofőr vagy a komornyik – is szerepelnek a listán.

A cég év végéig további luxusingatlanokat ad a weboldalhoz, amik például Londonban, Milánóban, vagy Párizsban találhatóak.

Ráadásul minden Airbnb Luxe-on foglalt szálláshely mellé ingyenes szolgáltatást nyújtó helyi kalauz is tartozik, akinek feladata, hogy egyedi útvonalat és városnéző túrát tervezzen a vendégek számára.

IllusztrációForrás: Airbnb

Tavaly 60 százalékkal emelkedett az 1000 dollár (288 ezer forint) feletti bérleti díjú ingatlanok foglalása.

Az Analytical Research Cognizance által februárban közzétett jelentés szerint a globális luxus-utazási piac 2024-ig majdnem 8,5 milliárd dollárt fog érni – 2019-ben a becsült értéke 5,2 milliárd dollár.