Jelentős támogatást kaphatnak azok a munkaadók, akik július 1. és augusztus 30. között diákokat alkalmaznak a diákmunka program keretében. Az önkormányzatok a minimálbér és járulékai mértékéig nyerhetnek támogatást, a versenyszférában csekély összeggel a cégeknek is hozzá kell járulniuk a terhekhez.

A Pénzügyminisztérium idén 3,6 milliárd forintot biztosít diákunka programra. Számításuk szerint idén 30 ezer diák vesz majd részt a programban, amely csekély növekedés a tavalyi 29 ezerhez képest, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

illusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

A pénzügyminiszter hozzátette, hogy az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak a 16-25 év közötti diákok foglalkoztatására.

A program keretében a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak. Az önkormányzatok esetében százszázalékos a támogatás, maximum napi hat órás időtartamra.