Magyar kisüzemi sör nyert meg egy közép-európai sörversenyt

Young people drinking beer outdoors Beautiful Male Beauty Young Couple Photography Leisure Activity Number 6 Portrait Women Female Men Male Four People Medium Group Of People Group Of People Fine Art Portrait Beer Glass Color Image 20s Young Adult Smiling
Group of young cheerful people having fun drinking beer outdoors.
Vágólapra másolva!
Egy hazai főzde, az Elixbeer terméke három aranyérmet is elnyert júniusban a CEBA-n (Central European Beer Awards). A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. Ezek közül a pIPA nemcsak saját mezőnyében bizonyult a legjobbnak, de Champion díjat is nyert, illetve a kategóriagyőztesek közül is ezt találták a legjobbnak, így a verseny Média-díját is elhozta.
Vágólapra másolva!

A sikeres szereplés értékét emeli, hogy a pIPA az idén megnyílt Elixbeer főzde egyik első nagyszériás terméke (a barna sörük bronzérmes lett a saját mezőnyében).

A receptúra kidolgozásában a Szent István Egyetem Sörtanszékével dolgoztak együtt,

míg az alapanyagok tekintetében az ország két legismertebb gabonakutató központja, Martonvásár és Szeged is részt vett a munkában - írja a sikeres szereplésről beszámoló közlemény.

A három díjat is elnyert sör Forrás: Elixbeer

A főzetet alkotó csapat hozta létre korábban a szintén jelentős sikereket elérő Alakor Biosört is – mutatott rá Ráki Zsolt, a főzde és a projekt mögött álló Körös-Maros Biofarm vezetője. A siker egyik titka – folytatta a szakember – hogy annyi év változó kimenetelű bérfőzetés után végre saját főzdében készülhetnek a termékek, ami bár méretében kisüzemi, de világviszonylatban is a legkorszerűbb technológiával dolgozik.

A másik, a sok kiváló, részben saját termesztésű, tiszta alapanyag, illetve a több, mint 10 éves, a bel- és antioxidáns tartalomra, tisztaságra és ízvilágra koncentráló kutatási háttér és a ráfordított, jelentős szellemi és anyagi tőke.

A pIPA, amely 8 féle malátából és 4 féle komlóból készült, India Pale Ale típusú, gazdag aromájú és illatanyagú sör, egy több mint 10 éve kezdődött fejlesztéssorozat egyik eredménye.