Nézzen be a világ egyik legnagyobb aranyfüstgyártójának műhelyébe

2019.07.09. 16:46

Az aranyfüstkészítés az egyik legérdekesebb felhasználási területe a világtörténelem legértékesebb nemesfémének, az aranynak. A képriport Kína egyik legpatinásabb aranyfüstkészítő gyárát mutatja be!

Az aranyfüstkészítés több ezer éves tradícióval bír, a nyugati és a keleti kultúrákban egyaránt régen kialakult és tökéletesített munkamódszerekkel. Számos helyen ezeket az aranyfólia- és aranyfüstkészítő műhelyekben napjainkban is, lényegi változtatás nélkül alkalmazzák.

Kínában a valódi aranyfóliát gyártó Csinling cég üzeme, a kelet-kínai Csiangszu tartománybeli Nankingban működnek. A tömbökbe olvasztott lágy nemesfémet sokszoros hengerléssel nyújtják a milliméter töredéke vastagságú lemezekké, amelyeket a díszítendő felületre felhordanak. Az 1955-ben alapított cég mára Kína legnevesebb ilyen üzemét működteti, és egyike a világ öt legnagyobb, aranyfüstre szakosodott központjának. 

A kínai aranyfüst több mint 70 százalékát a Csinling állítja elő, amely negyvennél több országba exportál. A vállalat által alkalmazott gyártástechnológiát az ázsiai ország nemzeti szellemi örökségének részeként tartják számon.

Kattintson a képre a galériához!

Kattintson a képre!Forrás: MTI/EPA/Vu Hong