Magasabb fokozatba kapcsolhat az M2 és a HÉV összekötése

2019.07.04. 10:37

A korábban megkötött szerződés módosítását az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, ez alapján felgyorsulhat az M2 és a gödöllői HÉV vonalának összekötése.

Az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésére, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítására szolgáló projekt előkészítésére három éve írt ki tendert a BKK – idézi fel a Napi.hu

A nyertes Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vel 2016. december 20-án szerződést is kötött a munkára, 5 milliárd forintos keretösszeggel. 

Képünk illusztráció!Forrás: MTI/Jászai Csaba

Ebben a feladat két részre oszlott, az első a vonal forgalmi és műszaki paramétereinek véglegesítése, míg a második az elvi előzetes típusengedély megszerzése a vonal új hibrid járművére volt.

A szerződésben az szerepelt, hogy a második feladat – a járművek műszaki specifikációjának meghatározása és az előzetes típusengedély megszerzése – akkor indult volna, amikor az első rész már elkészült. A mostani szerződésmódosítás előre hozza a második részt, vagyis az első befejezése előtt kell azt elkezdeni.