A híres amerikai énekes gyakornoki programot ajánlott diákoknak

2019.07.04. 19:00

114 harlemi középiskolai végzős diák kapott gyakornoki lehetőséget Pharrell Williams hétszeres Garmmy-díjas énekes cégénél.

Múlt heti beszédében a zeneész és egyben zenei producer két középiskola diákjainak is felajánlott egy „a-listás szakmai gyakorlatot", a főiskolán töltött első évük után.

Mind a 114 végzett diák jelentkezését elfogadták az egyetemek.

Pharrell WilliamsForrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega

Az ok, amiért Harlem az új reneszánszát élheti, az az oktatás" – mondta beszédében Williams. Anne Williams-Isom, a Harlem Gyermek Zóna vezérigazgatója hozzátette: ez a lehetőség majd arra ösztönzi a diákokat, hogy váljanak vezetővé, és igenis hozzanak változást a világba.

Pharrell Williams és felesége, Helen LasichanhForrás: WireImage/Steve Granitz

Brionna Pope – aki egyike a 114 diáknak – elmondta, hogy először el sem hitte, hogy ilyen remek lehetőséghez jutott, és fontosnak nevezte azok számára is, akiknek anyagilag is igen megterhelő az iskola, mert már most tudják, hogy jövő nyáron remek szakmai gyakorlaton vesznek részt. A Syracuse Egyetem leendő diákja szerint ez óriási lehetőség az osztálytársainak és neki is.

Az Egyesült Államokban nemrég közzétett adatokból kitűnik, hogy mintegy 1500 milliárd dollárnyi diákhitellel tartoznak összesen az amerikaiak, és az afroamerikai diákok nagyobb valószínűséggel választják a diákhitelt.

Korábban Robert F. Smith milliárdos, a Morehouse Főiskola végzőseinek ígérte meg, hogy ha sikeresen befejezték tanulmányaikat, akkor kifizeti a hallgatók diákhitelét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK