Az Amazon minnesotai raktárában dolgozók sztrájkot hirdettek az Amazon Prime Day-re, amely az e-kereskedelmi oldal egyik legforgalmasabb napja az évben, hiszen ilyenkor rengeteg terméket lehet olcsóbban megvásárolni a felületen.

A dolgozók bejelentették, hogy felváltva fognak tüntetni az Amazon minnesotai raktára előtt egész nap. Nem ez lesz az első eset, hogy az e-kereskedelmi óriás alkalmazottai egy fontos napon sztrájkolnak a jobb munkakörülmények és fizetés mellett, azonban javarészt ezt Európában teszik.

Az Egyesült Államokban eddig nem volt sok leállás, de az utóbbi időben javarészt a raktárban dolgozók szüntették be a munkát. Decemberben és márciusban is volt már hasonló eset, de a Black Friday alatt is voltak kisebb sztrájkok.

illusztrációForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A minnesotai dolgozók július 15-re jelentettek be sztrájkot, azaz a Prime Day első napjára, amely a cég egyik legforgalmasabb kereskedelmi napjának számít. Ugyan a munkaleállás mértéke nem lesz akkora, hogy a vásárlók megérezzék, viszont addig még más országokban dolgozók is csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez.