Elkelt a világ egyik legdrágább penthouse lakása

2019.07.11. 07:27

Lapértesülések szerint, Sir James Dyson milliárdos és felesége vásárolta meg a szingapúri luxus penthouset rekordáron, 54,2 millió dollárért (mintegy 15,7 milliárd forint), számol be róla a CNBC.

A brit technológiai vállalat, a Dyson technikai újításokról és szépen megtervezett elektrotechnikai eszközeiről híres, mint a kézszárítók, porszívók és hajszárítók. A vállalat alapítója most nem akármilyen ingatlannal lett gazdagabb.

A Wallich Residence épülete.Forrás: AFP/Roslan Rahman

Szingapúr az egyik legdrágább város az ingatlanpiac szempontjából. Bár hivatalosan megerősítés nem történt az árról, a The Straits Times állítása szerint, munkatársuk látta a dokumentumokat az adásvételről, miszerint Dyson és felesége megvette a városállam egyik legelitebb luxuslakását. Ugyanakkor a Reuters megtekintette feljegyzések szerint, a Dyson-házaspár június 20-án, különlegesen hosszú távra, 99 évre bérelte ki a penthouse lakást, de nem tudni, milyen áron.

Az ingatlan a városállam üzleti központjában található és a legmagasabb épület, Wallich Residence legfelső három szintjét foglalja magába. A 180 méter magas épületben 181 luxuslakást alakítottak ki.

A Dyson vállalat kilenc hónappal korábban jelentette be, hogy székhelyét Nagy-Britanniából Szingapúrba helyezi át, továbbá itt gyártják majd a cég elektromos autóit is.

Az alapító korábban elmondta, hogy maga is a városba költözik, hogy közelebb kerüljön a vállalat leggyorsabban növekvő piacához. Érdekes ugyanakkor, hogy a CNBC-nek a vállalat szóvivője nem erősítette meg a lakás megszerzésének tényét, és egy másik lapnak is csak annyit mondott, James Dyson valóban vett Szingapúrban lakást, de nem tette egyértelművé, hogy a szóban forgó ingatlanról van-e szó. Ha valóban létrejött az ügylet, az rekordot jelent a szingapúri ingatlanpiacon.

Sir James DysonForrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Kempin

A Dyson vállalatot 1991-ben alapította az azóta lovaggá ütött Sir James Dyson, jelenleg több mint 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat és évente mintegy 3,5 milliárd font bevételt termel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK