Elkelt a világ egyik legdrágább penthouse lakása

Wallich Residence
A view of Guoco Tower (R), where a luxury penthouse at Wallich Residence is located, is seen in Singapore on July 10, 2019. - British billionaire inventor James Dyson has splashed out a reported 54 million USD on the biggest, most expensive penthouse in Singapore, a three-floor residence with a rooftop terrace, private pool and jacuzzi. (Photo by Roslan RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint, Sir James Dyson milliárdos és felesége vásárolta meg a szingapúri luxus penthouset rekordáron, 54,2 millió dollárért (mintegy 15,7 milliárd forint), számol be róla a CNBC.
Vágólapra másolva!

A brit technológiai vállalat, a Dyson technikai újításokról és szépen megtervezett elektrotechnikai eszközeiről híres, mint a kézszárítók, porszívók és hajszárítók. A vállalat alapítója most nem akármilyen ingatlannal lett gazdagabb.

A Wallich Residence épülete. Forrás: AFP/Roslan Rahman

Szingapúr az egyik legdrágább város az ingatlanpiac szempontjából. Bár hivatalosan megerősítés nem történt az árról, a The Straits Times állítása szerint, munkatársuk látta a dokumentumokat az adásvételről, miszerint Dyson és felesége megvette a városállam egyik legelitebb luxuslakását. Ugyanakkor a Reuters megtekintette feljegyzések szerint, a Dyson-házaspár június 20-án, különlegesen hosszú távra, 99 évre bérelte ki a penthouse lakást, de nem tudni, milyen áron.

Az ingatlan a városállam üzleti központjában található és a legmagasabb épület, Wallich Residence legfelső három szintjét foglalja magába.

A 180 méter magas épületben 181 luxuslakást alakítottak ki.

A Dyson vállalat kilenc hónappal korábban jelentette be, hogy

székhelyét Nagy-Britanniából Szingapúrba helyezi át,

továbbá itt gyártják majd a cég elektromos autóit is.

Az alapító korábban elmondta, hogy maga is a városba költözik, hogy közelebb kerüljön a vállalat leggyorsabban növekvő piacához. Érdekes ugyanakkor, hogy a CNBC-nek a vállalat szóvivője nem erősítette meg a lakás megszerzésének tényét, és egy másik lapnak is csak annyit mondott, James Dyson valóban vett Szingapúrban lakást, de nem tette egyértelművé, hogy a szóban forgó ingatlanról van-e szó. Ha valóban létrejött az ügylet, az rekordot jelent a szingapúri ingatlanpiacon.

Sir James Dyson Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Kempin

A Dyson vállalatot 1991-ben alapította az azóta lovaggá ütött Sir James Dyson, jelenleg több mint 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat és évente mintegy 3,5 milliárd font bevételt termel.