A német Deutsche Bank korábban bejelentette, hogy szerkezetátalakítás miatt 18 ezer alkalmazottat bocsát el globálisan. Azonban a pénzintézettől olyan, kulcsfontosságú emberek is távozhatnak, akikre a bank továbbra is támaszkodna – összegzi a Financial News.

Mivel Németország egyik legnagyobb pénzintézete igen komoly szerkezetátalakítást hajt végre, aminek következtében

leépíti a vállalati, valamint a befektetési részlegeit,

már azok is új munkahely után néznek, akik nem az adott részlegeken dolgoznak – állítja több fejvadászcég vezetője.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A versenytársak pedig meglátták a lehetőséget a tehetségek elcsábítására, sőt, néhány bank már most elkezdte a munkavállalók átcsábítását az olyan részlegekről is, amelyekről a Deutsche Bank állítja, hogy nem érinti a leépítés.

A Deutsche Bank szisztematikusan toborozta és fejlesztette – az elmúlt húsz évben – a legprofibb kereskedőket és bankárokat" – nyilatkozta egy fejvadász, hozzátéve, hogy a Lehman Brothers összeomlása óta nem látott ilyen széles skálájú lehetőséget a versenytárs pénzintézetek előtt, hogy a lehető legjobb bankárokat szerezzék meg.

Ráadásul a Deutsche Bank az elmúlt hónapokban sorra vesztette el kulcsfontosságú bankárjait.

Edward Sankey, a részvénytőke-piacok vezetője júniusban ment át a HSBC-hez, miközben a Citi három banki vezetőt, köztük a befektetési bankrészleg elnökét is átcsábította magához. Amedeo Ferri-Ricchi, az Európa, a Közel-Kelet és Afrika devizaértékesítési vezetője pedig a JB Drax Honore brókerházhoz szerződött le.

IllusztrációForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Torben Andahl

Hétfőn a bank kétszáz alkalmazottjától vált meg Londonban, ők a részvényértékesítési és kereskedelmi csapatban dolgoztak.

Az emberek meglátták a lehetőséget abban, hogy a vállalat egésze destabilizálódik" – jegyezte meg egy másik, befektetési bankokat kutató vállalat.

Ugyanakkor azok a bankárok, akik elvesztették munkájukat, és egy másik pénzintézet figyelmét sem keltették fel, az utóbbi évek egyik legkeményebb városi munkaerőpiacára lépnek. Morgan McKinley fejvadász véleménye szerint 2019 második negyedévében mintegy 7 ezer új pénzügyi munkahelyre kerestek embert, és ez a szám kevesebb, mint a fele annak, ami tavaly ugyanebben az időszakban volt.