Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítványok vagyona

Pallas Athéné alapítvány
Budapest, 2016. december 29. A Pallas Athéné Domus Animae alapítvány és több alapítvány székháza az I. kerület Döbrentei utca 2. alatt, balra a Várbazár épületének részlete. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A második negyedévben a Pallas Athéné Alapítványok vagyona 429 millió forinttal gyarapodott, ezzel összvagyonuk eléri a 273,6 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok 150,8 milliárd forintot befektetési jegyben, 82,6 milliárd forintot ingatlanban, 19,9 milliárd forintot bankbetétben tartottak és 20,3 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektetett be.

A Pallas Athéné Domus Animae alapítvány és több alapítvány székháza az I. kerületben. Forrás: MTI/Róka László

A vagyonnövekedés mellett több mint 8,6 milliárd forint értékben közel 1.500 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.